Wat betekent het regeerakkoord voor ondernemers?

  ABAB
  By ABAB

  De fractievoorzitters Rutte en Samson hebben op 29 oktober 2012 het regeerakkoord gepresenteerd. ABAB Accountants en Adviseurs houdt u op de hoogte van de fiscale maatregelen uit het akkoord. Speciaal voor u als ondernemer hebben wij de maatregelen voor u op een rijtje gezet.

   

  WKR en ondernemersfaciliteiten

  In het Belastingplan 2013 is een verhoging van de forfaitaire ruimte van de werkkostenregeling (WKR) van 0,1% opgenomen. Deze verhoging is in het regeerakkoord teruggedraaid. Dit betekent dat vanaf 2013 een percentage geldt van 1,5% in plaats van de eerdere aangekondigde 1,6%.

   

  Ook vindt er een forse vermindering van de zelfstandigenaftrek plaats. Vanaf 2015 wil het kabinet € 500 miljoen besparen op de ondernemersfaciliteiten waaraan het urencriterium is verbonden om zo het verschil in belastingheffing tussen ondernemers en werknemers te verkleinen.

   

  Invoeren winstbox

  In deze kabinetsperiode zullen stappen worden gezet om een winstbox in te voeren. De zelfstandigenaftrek, fiscale oudedagsreserve (FOR),  meewerkaftrek, startersaftrek en de speur- en ontwikkelingswerk (S&O-aftrek) zullen in deze winstbox vallen. Het (bewerkelijke) urencriterium komt hiermee te vervallen.

   

  Uitstelregeling btw

  Voor ondernemers komt een uitstelregeling waardoor u voor btw-schulden een uitstel van betaling kunt aanvragen voor € 20.000,00.

   

  Vragen over het regeerakkoord? Neem gerust contact op met Erik Gilden (06-53516887 of erik.gilden@abab.nl)

  ABAB

  ABAB

  Accountants en Adviseurs is een allround accountancy- en adviesorganisatie. Met ruim 700 medewerkers werkt ABAB vanuit 17 vestigingen
  Business description

  Based in the Netherlands, ABAB is a leading provider of accountancy and consultancy services in a wide range of market segments. Our philosophy is based on our strong local and regional...