Aansluiten in een gesprek

  De Noordkant
  By De Noordkant

  Welke rol neem jij aan tegenover je sociale en zakelijke  contacten?

  In bijna alle contacten ontstaan rollen die met elkaar te maken hebben in tegengestelde zin.  Zoals bijvoorbeeld die van leiders en volgers.

  De ene rol is die van de initiatiefnemer. Dat is degene die er – subtiel – voor zorgt dat er tijd wordt doorgebracht met elkaar. Op de een of andere manier overtuigt hij de ander dat dit het goede voor hem is.

  De andere rol is die van verzet. Dat verzet komt voort uit het gedrag van de initiatiefnemer. Als de een de ander wil overtuigen, komt die ander in verzet, hij voelt zich niet vrij gelaten. Dat is een normale menselijke reactie.

  Dit gebeurt  meestal volkomen onbewust, bijna niemand vraagt zich af wat voor rol hij of zij zal gaan spelen. Het gebeurt gewoon. De ene zet roept de andere op.

  Je hebt een nieuw contact en je praat met elkaar om elkaar te leren kennen maar je spreekt nog lang niet over de dingen die je graag wilt of denkt.

  Het contact wordt nog meer  bepaald door non-verbale communicatie – dit geldt ook voor telefonisch contact – dan door de woorden die gezegd worden.

  Het beste wat je kunt doen is je bewust te worden welke rollen jij aanneemt tegenover je sociale en zakelijke contacten. En welk effect dat heeft op jou en dus op je doelen.

  Als je dit gaat beseffen en daardoor kunt kiezen welke rol je wilt aannemen, zul je veel meer invloed hebben.

  Tijdens deze eerste fase is het besef van de rol die je hebt of wilt hebben, bepalend voor teleurstelling of succes.

  Als een - nieuw  - zakelijk contact de rol die hij of zij krijgt toebedeeld door jouw gedrag leuk vindt, zal hij of zij zich meer tot je aangetrokken gaan voelen en je beter willen leren kennen.

  Je relatie zal naar de volgende fase doorgaan.

  Vriendelijke groet, Christina

  De Noordkant

  De Noordkant

  Ik ben een gediplomeerde en erkende Master Coach en Master Counselor
  Business description

  Het is mijn overtuiging dat bewustzijnsontwikkeling de sleutel is tot blijvende verandering. Wat gebeurt er en waarom gebeurt dat? Ik wil je daarbij graag helpen.
  Coaching vergroot je zelfinzicht en...