Controle btw-identificatienummers

  ABAB
  By ABAB

  Vanaf 1 oktober 2012 is er één adres voor de controle van de geldigheid van een btw-identificatienummer. Ook kunt u hier naam- en adresgegevens nagaan. U kunt hiervoor dan uitsluitend terecht op de website van de Europese Commissie. Niet alleen btw-identificatienummers van uw afnemers uit alle EU-lidstaten kunnen hier worden gecontroleerd, maar ook die van uw Nederlandse afnemers.

  De geldigheid van een btw-identificatienummer kunt u nagaan op de website van de Europese Commissie. U krijgt vervolgens een bevestiging van uw controle. Ook als u uw eigen btw-identificatienummer invult, krijgt u hiervan een bevestiging.

  Van de meeste EU-lidstaten kunt u ook de naam- en adresgegevens van een klant controleren. Is controle van de NAW-gegevens in een lidstaat niet mogelijk? Dan is de bevestiging van de geldigheid van een btw-identificatienummer voldoende om aan te tonen dat u de controle hebt uitgevoerd.

  Wij wijzen u er op, dat u voor het toepassen van het 0% tarief (bijvoorbeeld door het leveren van goederen aan een andere EU-lidstaat) of van de verleggingsregeling (uw afnemer moet de btw afdragen) aanvullende documentatie nodig heeft.

   

  Waar kunt u dit controleren?

  U kunt de geldigheid van een btw-identificatienummer controleren op de website van de Europese Commissie.

   

  Tip

  Voor u is het belangrijk om te weten of uw klant inderdaad een geregistreerde ondernemer is. Als bij een controle van uw administratie door de Belastingdienst blijkt, dat uw klant geen ondernemer is, dan kan de Belastingdienst u een naheffingsaanslag opleggen!

   

  Tip

  Let u erop dat u het btw-identificatienummer zonder onderbrekingspunten invult, anders herkent de site het nummer niet.

   

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Gilden (erik.gilden@abab.nl of 06-53516887).

  ABAB

  ABAB

  Accountants en Adviseurs is een allround accountancy- en adviesorganisatie. Met ruim 700 medewerkers werkt ABAB vanuit 17 vestigingen
  Business description

  Based in the Netherlands, ABAB is a leading provider of accountancy and consultancy services in a wide range of market segments. Our philosophy is based on our strong local and regional...