Belastingplan 2013: Stemrechten nodig voor fiscale eenheid

  ABAB
  By ABAB

  Vennootschappen kunnen, onder voorwaarden, een fiscale eenheid aangaan. Daarbij geldt de voorwaarde dat de moeder-bv tenminste 95% van de aandelen in het nominaal gestorte kapitaal van de dochter-bv bezit. Door de flexibilisering van het bv-recht is het mogelijk winstrechten en stemrechten over verschillende aandelen te verdelen.

  Theoretisch gezien kan een moeder-bv daardoor de juridische en economische eigendom bezitten van minstens 95% van de aandelen in de dochter-bv, zonder enig stemrecht te hebben in deze dochter-bv. Het vormen van een fiscale eenheid is in een dergelijke situatie niet wenselijk. Daarom is een wettelijke aanpassing noodzakelijk.

  In de Wet vennootschapsbelasting wordt daarom expliciet vermeld dat een moeder-bv ook tenminste 95% van de stemrechten in de dochter-bv moet bezitten om een fiscale eenheid aan te kunnen gaan.

  ABAB

  ABAB

  Accountants en Adviseurs is een allround accountancy- en adviesorganisatie. Met ruim 700 medewerkers werkt ABAB vanuit 17 vestigingen
  Business description

  Based in the Netherlands, ABAB is a leading provider of accountancy and consultancy services in a wide range of market segments. Our philosophy is based on our strong local and regional...