Being a big corporation is a Bitch nowadays

  NetCare
  By NetCare

  Waar grote bedrijven een aantal jaren geleden plannen konden maken voor de komende 5 of 10 jaar en hun "tankers" langzaam de juiste richting in konden sturen naar veilige havens is die toekomst met de komst van "disruptive technology" volledig veranderd. 

  En dat beseffen ze meer en meer. In de retail valt de ene na  de andere grote naam ten prooi aan Internet shops. maar dat is slechts het zichtbare deel van het spectrum. Als bank wordt je bedreigd door cloud funders, bitcoin, overheden en consumenten die zich verenigen via internet.

  Energie bedrijven kunnen door iedere startup met een doelgroep die green of kosten besparing in zijn marketing slogan heeft staan, tot de rand van de afgrond worden gedreven. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Wat doe je dan als enterprise 1.x ? Innoveren is noodzakelijk, maar hoe doe je dat, niet meer alleen door miljoenen in je eigen R&D afdeling te pompen. Nee, twee nieuwe trends tekenen zich af. Act like a startup, or work with a startup is de manier die men uitprobeert.

  Maar kleine startups kunnen simpelweg niet werken met de ingewikkelde procedures van corporate governance en ze willen al helemaal niet doodgeknuffeld worden door allerlei afdelingen die zich willen bemoeien met de nieuwe richting. En dan te denken aan de inkoop en juridische afdelingen die geen affiniteit hebben met die arme opportunistishe startups die risico als een uitdaging zien ipv een bedreiging. Daar ligt dus nog een wereld open voor verbetering.

  Wat vaak enorm in het voordeel is van de enterprise is "cash", ze puilen vaak nog uit van het geld. Men kan dus  naar hartelust experimenteren en daar flink wat geld tegen aan gooien, ook al lukt niet alles, geen man overboord. 

  Dat is dan ook precies wat men doet. Verzekeraars als Vivat zoeken startups die de nieuwe intermediair moeten worden. Banken zoeken toenadering tot Fintech bedrijven die nieuwe business modellen introduceren. De auto industrie wordt in haar bestaan bedreigd door Google met zelf rijdende auto's en moet haar bestaansrecht opnieuw uitvinden. Aan geld geen gebrek, wel aan ideeën. 

  Wij zoeken onze toekomst in artificial intelligence in combinatie met slimme sales en marketing automation. Natuurlijk blijven we ook actief in social networking en productivity tooling. Feitelijk zien we dit als uiterst congruent.

  Meer weten over NetCare of samenwerken met ons ? Neem contact op. Samen komen we zeker tot mooie nieuwe markten of toepassingen voor uw organisatie.

   
  Original: https://www.netcare.nl/blog/view/172028/being-a-big-corporation-is-a-bitch-nowadays
  By: Gerard Kanters
  Posted: November 23, 2016, 12:38 am

  NetCare

  NetCare

  NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde waarde te creëren.
  Business description

  NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde...

   NetCare

   NetCare

   NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde waarde te creëren.