Kabinet zet in op supercomputer

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  Nederland moet dé plek worden waar nieuwe supercomputers, zogeheten kwantumcomputers, worden ontwikkeld. Het Delftse instituut QuTech krijgt daarvoor de komende tien jaar 135 miljoen euro.

  Dat geld komt van het kabinet en diverse kennisinstellingen. Onder andere de ministers Kamp en Bussemaker hebben vanmiddag hun handtekening gezet.

  Wedloop
  Volgens het kabinet heeft QuTech, het Nederlandse instituut voor kwantumtechnologie, nu al een leidende positie bij de ontwikkeling van supercomputers met een enorme rekenkracht. Die positie moet worden versterkt.
  Wereldwijd is er een wetenschappelijke wedloop bezig. Technologiereuzen als Google en Microsoft investeren miljoenen in onderzoek.

  Met het geld wordt het voor QuTech mogelijk te investeren in laboratoria en talentvolle wetenschappers aan te trekken. Het aantal wetenschappers kan verdubbeld worden naar tweehonderd.

  Minister Bussemaker noemt de investering van 135 miljoen belangrijk voor de Nederlandse wetenschap.  "Grote wetenschappers blijven hierdoor behouden voor Nederland en talenten worden aangetrokken om hun talenten hier en op dit fascinerende terrein in te zetten."

  Nationale Iconen
  Kwantumcomputers zijn zo krachtig dat informatie die tussen dit soort computers wordt uitgewisseld nauwelijks valt te onderscheppen. Ook worden ze gebruikt om nieuwe medicijnen sneller te ontwikkelen.

  QuTech is één van de vier Nationale Iconen die door het kabinet zijn benoemd. Dat zijn innovaties die moeten zorgen voor toekomstige welvaart en bijdragen leveren aan het oplossen van mondiale vraagstukken.
     Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2015/06/02/kabinet-zet-in-op-supercomputer
  By:
  Posted: June 2, 2015, 4:41 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...