Esther Gerritsen schrijft Boekenweekgeschenk 2016

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  Esther Gerritsen schrijft het boekenweekgeschenk van 2016. De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek heeft haar gevraagd als opvolger van de Belgische auteur Dimitri Verhulst.

  De 43-jarige Gerritsen is bekend van romans als De kleine miezerige god enDorst. Ze is drie keer genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en kreeg vorig jaar de Frans Kellendonk-prijs. Ook schrijft ze wekelijks een column voor de VPRO Gids.

  "Ik ben heel blij dat ik het geschenk mag schrijven. Ik vind het vooral heel feestelijk en ben ook ontroerd", zegt Gerritsen.
   
  Het Boekenweekgeschenk van de hand van Gerritsen verschijnt volgend jaar tijdens de 81e Boekenweek. Die wordt gehouden van 12 tot en met 2016 maart 2016. Het is voor het eerst sinds 2002 dat het Boekenweekgeschenk weer door een vrouw wordt geschreven. Toen was Anna Enquist de schrijfster.

  Gerritsen is nog niet begonnen met schrijven. "Ik heb al wel een eerste zin en in mijn hoofd begint zich vaag een verhaal af te tekenen. Ik heb bedacht dat ik 1 juni moet beginnen met schrijven", vertelt ze.

  Het thema van de volgende Boekenweek is nog niet bekendgemaakt. Dit jaar was het thema Waanzin en schreef Verhulst het geschenk met de titel De zomer hou je ook niet tegen.

  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2015/04/14/esther-gerritsen-schrijft-boekenweekgeschenk-2016
  By:
  Posted: April 14, 2015, 1:38 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...