Schrijver Günter Grass overleden

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  ​De Duitse schrijver en Nobelprijswinnaar Günter Grass is op de leeftijd van 87 jaar overleden. Hij is onder bekend van zijn roman Die Blechtrommel. Grass stierf in Lübeck, meldt zijn uitgever Steidl.

  De Nobelprijs voor de Literatuur werd Grass in 1999 toegekend vanwege, zoals de jury het formuleert, "zijn dartele, zwarte fabels die het vergeten gezicht van de geschiedenis portretteren".

  Op de vraag wat het geheim is van een goede schrijver, antwoordde Grass ooit dat je in het leven alles verloren moet hebben om goed te kunnen schrijven.

  In 2006 kwam Grass in opspraak door zijn oorlogsverleden. Hij bekende toen dat hij had gediend in de Waffen-SS. Hij had zich als scholier vrijwillig gemeld. Het leidde ertoe dat Grass, die zich altijd nadrukkelijk mengde in morele discussies, door velen werd beschuldigd van hypocrisie.


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2015/04/13/schrijver-gunter-grass-overleden
  By:
  Posted: April 13, 2015, 1:21 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...