Roemenië blundert met Duitse landkaart

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  Roemenië heeft excuses aangeboden voor het geven van een boekje aan de Duitse minister Steinmeier, met op de voorkant de contouren van Frankrijk met daarin een Duitse vlag. Volgens de Roemenen gaat het om een "betreurenswaardige, technische fout".

  De Roemeense minister van Buitenlandse Zaken Bogdan Aurescu overhandigde het boekje op een persconferentie aan zijn Duitse collega. Steinmeier was in Roemenië om onder meer te praten over de NAVO en de situatie in Oekraïne. Ook markeerde het bezoek de 135 jaar oude diplomatieke banden tussen beide landen.

  Drukfout
  Speciaal voor dat doel maakte het Roemeense nationale persbureau Agerpres het boekje. Volgens het persbureau heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken de juiste elektronische versie ontvangen, maar is er bij het drukken iets fout gegaan. Die drukfout lag overigens wel bij Agerpres. 

  Aurescu bood na de ontmoeting met Steinmeier zijn excuses aan voor de fout.

  Tweede keer
  Het is de tweede keer in korte tijd dat de Roemenen door het stof moeten. In februari ging de Roemeense ambassade in Parijs in de fout met uitnodigingen voor een receptie. Daar zat een document bij met weinig vleiende omschrijvingen van gasten, zoals "ongewenst" en "afgrijselijk". 

  Een medewerker van de ambassade werd vanwege die blunder ontslagen. 


  Bron: NOS  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2015/03/11/roemenie-blundert-met-duitse-landkaart
  By:
  Posted: March 11, 2015, 11:42 am

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...