Verander moe...

  NetCare
  By NetCare
  Verander moe...

  Een aanhoudende crisis, het gevoel dat fout gedrag (zoals van banken en griekenland) niet wordt bestraft maar "gemanaged", continue innovatie in ICT en ondanks diverse verdragen een dreigende oorlog in ons achterland.

  Dit maakt ons wat de amerikanen zouden noemen "numb". Een staat waarin we nauwelijks meer gemotiveerd worden om veranderingen door te voeren. Waarom ? Onze eigen ideeen werken toch niet zo goed uit, of het wordt voordien afgeschoten door management door gebrek aan geld.

  Hoewel begrijpelijk is het een gevaarlijke "state of mind". We ondergaan het leven en leven het daarmee niet meer, we zijn niet meer blij met het werk wat we doen en ervaren ons als een radar in een groter geheel dat vast lijkt te zijn gelopen en we weten niet meer hoe het op te lossen. 

  Er zijn echter mensen die doorgaan met dromen en deze verwezenlijken, vandaar die constante ICT innovatie. We kunnen beslissen er geen aandacht aan te besteden, gewoon doorgaan met leven, of er deel aan te nemen. Ook andere technologische veranderingen kunnen inspireren en een nieuw licht werpen op de toekomst. De innovatie in biotechnologie bijvoorbeeld is zowel ingewikkeld als wereld schokkend. 3D printing van organen, je DNA op een USB voor een habbekrats, DNA modificatie, voedsel dat resistent is tegen ziektes, geen psychologie meer maar een stofje tegen psychoses, neuroses, angst, etc. Of neem energie, als je echt wilt kan je zowel CO2 neutraal worden als energie neutraal, niets meer betalen voor energie, je bent zelf voorzienend. Maar alleen als je echt wilt natuurlijk... 

  We leven in een tijd waarin verandering sneller gaat dan ooit en of we het willen of niet, we zullen er aan moeten wennen en het omarmen om te kunnen overleven. Niet meer als soort, maar als persoon.

  Dit blogje wil dus iedereen oproepen om weer de schouders te zetten onder nieuwe initiatieven, falen te accepteren als een leermoment en door te gaan zodat verandering onderdeel wordt van ons dagelijks leven wat we als prettig en uitdagend ervaren. We are only at the beginning of a new era.

  Mijn gedachten van vandaag, laat me weten wat jij denkt...

  NetCare

  NetCare

  NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde waarde te creëren.
  About me

  NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde...

  • Visitor
   By Visitor

   Ik ervaar die numb-nes niet zo. De problemen die je schetst gaan min of meer aan mij voorbij vanuit het principe 'klaag niet niet over wat je niet kunt vberhelpen, maar verhelp wat je doet klagen'... Het heeft geen zin mijn leven te laten beinvloeden door Griekenland aangezien ik daar toch geen enkele invloed op heb.

   Ik kan je oorzaak en gevolg verhaal dan ook niet goed volgen en doe maar gewoon altijd mijn beste  er het beste van te maken...


   - R.J. Tuijnman

   NetCare

   NetCare

   NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde waarde te creëren.