Vaste boekenprijs blijft voorlopig

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  Het kabinet laat de vaste boekenprijs voorlopig in stand. Er zijn pleidooien, onder meer van de Autoriteit Consument en Markt, om die vaste prijs af te schaffen. Het systeem dat boeken, waar ze ook verkocht worden, dezelfde prijs hebben, zou achterhaald zijn. 

  Maar het kabinet is het eens met de Raad voor Cultuur dat de wet op de vaste boekenprijs moet blijven. Volgens minister Bussemaker is de wet een van de instrumenten voor een "vitale leescultuur". 

  Kwetsbare titels
  Bussemaker vindt het belangrijk dat ook kwetsbare titels zoals essays en boeken van beginnende auteurs verkocht worden, juist in een tijd van teruglopende inkomsten en ingrijpende ontwikkelingen rond digitalisering. De minister benadrukt dat de vaste boekenprijs uitgevers en boekverkopers financiële ruimte geeft om ook minder goed verkopende boeken in hun assortiment op te nemen.

  Het kabinet wil wel de situatie over vier jaar nog eens bekijken. In de tussentijd moet de branche laten zien dat de wet zorgt voor stimulering van het aanbod van minder courante titels. Ook moet de branche innoveren en de krachten bundelen. 
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2015/02/06/vaste-boekenprijs-blijft-voorlopig
  By:
  Posted: February 6, 2015, 5:03 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...