ECB pompt 1000 miljard euro in economieën EU

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS  ECB- Thijssen Translations

  ​​De ECB heeft nu aangekondigd om tot september 2016 staatsleningen te kopen van banken en financiële instellingen van landen in de eurozone. Nog nooit eerder heeft de Europese Centrale bank schuldpapieren van landen opgekocht. 

  Met deze maatregel hoopt de ECB dat de economie in Europa weer gaat groeien. De doelstelling is om de lage inflatie aan te pakken en deflatie te voorkomen. 

  Het is de bedoeling dat banken en financiële instellingen meer lucht krijgen, zodat ze weer volop nieuwe leningen kunnen afsluiten.  Sparen wordt steeds minder aantrekkelijk. De spaarrente wordt door deze maatregel van de ECB nog lager. 

  Hoe moet het werken?

  De ECB koopt staatsleningen op van banken en financiële instellingen. In ruil daarvoor krijgen de banken euro's. Met dat geld kunnen ze weer meer hypotheken en leningen aan bedrijven en consumenten verstrekken. De rente gaat verder omlaag. Schulden worden dragelijker en lenen goedkoper.

  Ook zorgt de stortvloed aan geld ervoor dat de euro goedkoper wordt ten opzichte van andere munten. Dat is goed voor de export. 

  Alles moet ervoor zorgen dat de inflatie weer naar meer normalere en gewenste niveaus stijgt. 


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2015/01/22/ecb-pompt-1000-miljard-euro-in-economieen-eu
  By:
  Posted: January 22, 2015, 3:51 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...