Meisjes zijn beter dan jongens in het maken van verhalen voor games

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  ​Jongens staan bekend als de fanatiekste gamers, maar meisjes zijn beter in het maken van de verhalen voor videogames.

  Dat schrijven onderzoekers van de Engelse universiteit van Sussex (zie: http://www.sussex.ac.uk/internal/bulletin/staff/2014-15/281114/computergamesresearch).

  De onderzoekers vroegen aan leerlingen om een computerspel te ontwikkelen en te programmeren. Dit konden de leerlingen doen door gebruik te maken van een nieuwe visuele programmeertaal (Flip), waarbij leerlingen geen kennis hoeven te hebben van programmeren.

  De meisjes schreven complexere programma’s en leerden sneller hoe de programmeertaal werkt.

  Geletterdheid

  Een van de onderzoekers, Judith Good, denkt dat het komt doordat meisjes over het algemeen een hogere graad van geletterdheid hebben tijdens hun hele schoolcarrière. "Blijkbaar zorgt het koppelen van programmeren aan een vergelijkbare activiteit als lezen of schrijven voor betere programmeervaardigheden."

  De tieners van twaalf en dertien jaar deden acht weken over het ontwikkelen van een eigen 3D role-playing game door gebruik te maken van beschikbare software van de fantasy-game Neverwinter Nights 2 met behulp van Flip.

  Dit soort spellen gebruikt 'scripts', ofwel simpele programma's die beschrijven wat er gebeurt als een bepaalde voorwaarde wordt voldaan, met andere woorden: als een speler een draak doodt, dan verschijnt er een bericht op het scherm.

  Complexe verbindingen

  Flip helpt de kinderen zonder programmeerervaring toch een script in elkaar te laten zetten. Flip vertaalt de scripts ook in normaal Engels, zodat de kinderen begrijpen wat ze gedaan hebben.

  Meisjes bleken meer gebruik te maken van complexe verbindingen, zoals twee of meer onderdelen waarvoor eerst aan bepaalde voorwaarden moest worden voldaan.

  Jongens lieten hun karakters bijna altijd iets doen met slechts één enkele trigger en dan ook nog met de meest eenvoudige, namelijk als een karakter iets zegt.
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/12/01/meisjes-zijn-beter-dan-jongens-in-het-maken-van-verhalen-voor-games
  By:
  Posted: December 1, 2014, 1:42 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...