Screening op taalproblemen bij peuters niet zinvol

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  ​De methodes die gebruikt worden om te bepalen of zuigelingen en peuters risico lopen op een taalachterstand zijn door een Amerikaanse expertgroep onder de loep genomen. De experts beoordeelden ook instrumenten. Volgens de experts is het twijfelachtig of de screening op taalproblemen zinvol is. Dit meldt het Genootschap Onze Taal naar aanleiding van een artikel in Time. 

  De Amerikaanse expertgroep beoordeelde de methodes die professionals gebruiken om het risico op een taalachterstand bij zuigelingen en peuters in te schatten. Daarnaast namen ze de instrumenten onder de loep die ingezet worden nadat er bepaald is of een kind het risico loopt een taalachterstand te ontwikkelen. De conclusie die de experts trekken is dat de kwaliteit van zowel de methodes als de instrumenten te onduidelijk is. Omdat het stellen van de diagnose en het handelen naderhand dus met instrumenten en methodes gebeurt waarvan de kwaliteit niet vastgesteld is, stellen de onderzoekers dat het misschien wel helemaal niet zinvol is om de screening op taalproblemen uit te voeren. 
   
  Bron: Nationale Onderwijsgids  

  Thijssen Translations

   
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/11/21/screening-op-taalproblemen-bij-peuters-niet-zinvol
  By:
  Posted: November 21, 2014, 1:16 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...