Man wil Bijbel in emoticons vertalen

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  ​De Bijbel wordt over het algemeen gezien als een prima boek, maar een veelgehoord punt van kritiek is dat het veel te lang is. Wie heeft er tijd om al die woorden te lezen?

  Kamran Kastle denkt dat als het Woord van God een beetje gebruiks- en internetvriendelijker zou zijn het nog wel eens flink viral zou kunnen gaan, en wil dat bereiken door zowel het Oude als het Nieuwe Testament te vertalen in emoji's. Hij heeft al een Kickstarter-pagina opgezet voor het project, ​The Bible Translated Into Emoticons.

  Een emojivertaling is overigens niet een totaal nieuw idee. De Amerikaanse klassiekerMoby Dick werd voor het project ​Emoji Dick​ al omgezet in kleine gekleurde poppetjes. Het brein achter dat project huurde een team van vertalers in om de klus te klaren, maar Kastle is van plan om de hele Bijbel zelf te vertalen (hoewel hij wel zegt dat hij misschien Mel Gibson en de paus nog om hulp gaat vragen).

  ​Kastle zal ook zijn eigen emoji's ontwerpen voor het project, omdat het Unicode Consortium (de schaduwelite die de originele en enige echte emoji's heeft gemaakt) niet genoeg karakters heeft om de klassieke Bijbelverhalen goed te weer te geven. Hij denkt dat hij er zo'n vijfduizend zal moeten maken. Als je bijdraagt aan zijn Kickstarter krijg je de hele set toegestuurd. Op het moment van schrijven heeft hij één dollar opgehaald voor zijn project, maar hij hoopt dat daar door dit stuk verandering in komt, en dat hij genoeg ophaalt om de bijbel klaar te stomen voor de toekomst. 


  Bron: VICE

  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/11/19/man-wil-bijbel-in-emoticons-vertalen
  By:
  Posted: November 19, 2014, 5:31 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  About me

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...