Aan de slag als tandarts? Eerst een verplichte taaltoets

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS    Foto | ANP XTRA

  Wie in Nederland aan de slag wil als tandarts, zou verplicht een taaltoets moeten doen. Dat zou de kans verminderen dat een buitenlandse tandarts die in eigen land zijn vak niet meer mag uitoefenen, in Nederland gewoon aan het werk gaat. Dat zeggen tandartsenorganisaties KNMT en ANT.

  Jan Willem Vaartjes van de ANT zei in De Ochtend op NPO Radio 1 dat die eis ervoor zorgt dat alleen serieuze tandartsen zich in Nederland zullen vestigen. "Als je de taal leert, laat je zien dat je gemotiveerd bent, dat je toegewijd bent aan je vak en dat je wilt werken in Nederland."

  Er komen steeds meer buitenlandse tandartsen naar Nederland, omdat er in Nederland te weinig tandartsen worden opgeleid. Uit onderzoek van het televisieprogramma Altijd Wat Monitor blijkt dat tandartsen die in het buitenland een beroepsbeperking- of verbod hebben, hier gewoon aan de slag kunnen. Met de taaltoets hopen de beroepsorganisaties dat probleem te ondervangen.
  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/10/27/aan-de-slag-als-tandarts-eerst-een-verplichte-taaltoets
  By:
  Posted: October 27, 2014, 2:13 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  About me

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...