Right Livelihood Award voor Snowden en The Guardian

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS


  Klokkenluider Edward Snowden krijgt de Right Livelihood Award, ook wel bekend als de Alternatieve Nobelprijs. Snowden en hoofdredacteur Alan Rusbridger van The Guardian krijgen de prijs voor hun onthullingen over de afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.

  Snowden krijgt de prijs "voor zijn moed en deskundigheid" bij het onthullen van het afluisterprogramma, dat volgens de jury democratische beginselen en grondrechten schendt. "Snowdens daden hebben geleid tot een wereldwijd debat over privacy en videobewaking", zegt de jury.

  Rusbridger wordt onderscheiden omdat zijn krant met Snowden optrok en veel NSA-documenten publiceerde. De jury prijst de 60-jarige hoofdredacteur dat hij over misstanden bij overheden en bedrijven heeft gepubliceerd, ook al is dat soms ongemakkelijk.

  Zweden

  De Right Livelihood Award wordt sinds 1980 jaarlijks uitgereikt in het Zweedse parlement. De prijs is bedoeld voor mensen of organisaties die oplossingen bieden voor de meest prangende problemen van onze tijd. Met de prijs, die niets te maken heeft met de echte Nobelprijs, is 500.000 Zweedse kronen (54.000 euro) gemoeid.

  Het is nog onduidelijk of Snowden naar de uitreiking kan komen. Hij heeft politiek asiel gekregen in Rusland, maar dreigt bij een reis naar Europa te worden gearresteerd.


  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/09/24/right-livelihood-award-voor-snowden-en-the-guardian
  By:
  Posted: September 24, 2014, 7:14 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  About me

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...