Het woord bolleboos is het mooiste woord van de afgelopen 150 jaar

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS


  Het woord bolleboos is door de Dikke van Dale gekozen tot het mooiste woord van de afgelopen anderhalve eeuw. De Dikke Van Dale bestaat 150 jaar en organiseerde daarom de verkiezing van het jubileumwoord.

  Mensen konden de afgelopen maand hun stem uitbrengen op 150 woorden die voor het eerst werden gebruikt tussen 1864 en 2014. Er is zo'n 12.500 keer gestemd.

  Opmerkelijk

  De Vlaamse hoofdredacteur van de Dikke Van Dale Ruud Hendricks vindt bolleboos een opmerkelijke keuze, omdat het "een van de oudste woorden is uit de selectie". Het woord dateert uit 1866 en is geleend uit het Hebreeuws. In die taal betekent het oorspronkelijk 'Heer des huizes'.

  "Tegenwoordig kennen we bolleboos vooral in de betekenis van uitblinker", vult de Nederlandse hoofdredacteur Ton den Boon aan.

  Regelneef uit 1977 staat op de tweede plek, bekokstoven, selfie en prima op respectievelijk 3, 4 en 5.

  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/09/23/het-woord-bolleboos-is-het-mooiste-woord-van-de-afgelopen-150-jaar
  By:
  Posted: September 23, 2014, 6:45 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...