17 september: Conferentie over begrijpend lezen bij Fontys Kenniscentrum Taal

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS


  Op 17 september organiseert het Fontys Kenniscentrum Taal een conferentie over begrijpend leesonderwijs. 'Hoera! Lezen' is gericht op professionals uit het basisonderwijs en studenten die de master Special Educational Needs (M SEN) of Leren en Innoveren (M LI) doen. Taalspecialisten van verschillende instanties en expertisecentra zullen workshops en lezingen verzorgen.

  Nieuwe opvattingen over goed onderwijs in begrijpend lezen en nieuwe aanpakken staan centraal. De inzichten over leestechnieken en leren lezen veranderen snel. Veel scholen zijn zich nu opnieuw aan het oriënteren op het lesgeven in lezen. Het programma tijdens de conferentie brengt daarom verschillende onderwerpen onder de aandacht die daarbij van belang zijn. Zoals de rol van de leerkracht, het leesbeleid op school, de samenhang met technisch lezen, woordenschat, motivatie en leesomgeving en ook de behoeften van leerlingen.

  Deskundigen van het Kenniscentrum Taal maar ook van onder meer de Rijksuniversiteit Groningen, Inspectie van Onderwijs, Cito, Hogeschool Utrecht, CPS, Cubiss en Expertisecentrum Nederland verzorgen workshops waarin de deelnemers worden uitgedaagd actief deel te nemen om nieuwe methoden te verkennen en het opstellen van een mission statement voor verdere ontwikkeling.

  De conferentie vindt plaat op de locatie van Fontys Hogescholen, Professor Goossenslaan in Tilburg. Deelname kost 85,- euro en aanmelden kan tot 4 september via het inschrijfformulier op de website van Fontys.

  Bron: Nationale Onderwijsgids


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/08/19/17-september-conferentie-over-begrijpend-lezen-bij-fontys-kenniscentrum-taal
  By:
  Posted: August 19, 2014, 2:35 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...