Advies voor op vakantie: probeer niet te hard de taal te leren

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS
  Ga je deze zomer op vakantie naar een land waarvan je de taal niet spreekt? Neem dan een woordenboekje mee en installeer een vertaalapp. Probeer in ieder geval niét ter plaatse als een gek de taal onder de knie te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van het Massachussets Institute of Technology.
   
  Wetenschappers van het MIT ontdekten dat testpersonen die erg veel moeite deden, slechter scoorden op verschillende taaltesten dan mensen die niet zo met de taal mee bezig zijn. Het deel van het geheugen dat bewust is, het zogenaamde expliciete geheugen, werkt daarentegen wel goed om woordjes uit je hoofd te leren. Ouderwets woordjes stampen kan dus volgens de onderzoekers zeker van pas komen bij het winkelen of eten bestellen in een exotisch land.
   
  Onbewust leren
  De complexere taken daarentegen, het werkelijke begrip van de taal, leer je het beste met behulp van je procedurele geheugen – en dat deel van je geheugen werkt onbewust. Bij mensen die té hard hun best doen een vreemde taal te leren, zitten de bewuste cognitieve processen eigenlijk in de weg van het onbewuste geheugen.
   
  Doe zo weinig mogelijk
  Wil je de taal lekker snel leren spreken?: Pik een terrasje, neem een lekker lokaal wijntje, droom een beetje weg en pik op de achtergrond wat flarden op van het onverstaanbare geroezemoes van de locals. Voor je het weet voer je hele conversaties met ze.

  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/07/24/advies-voor-op-vakantie-probeer-niet-te-hard-de-taal-te-leren
  By:
  Posted: July 24, 2014, 1:46 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  About me

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...