Export diensten, waaronder vertalingen, levert Nederland het meeste op

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS  Nederland verdient vooral aan banen in de zakelijke markt | ANP

  Nederland verdient veel meer aan de export van diensten dan altijd werd gedacht. Uit een studie van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat de dienstensector met een aandeel van bijna 50 procent in de export veruit de meeste waarde toevoegt aan de Nederlandse economie. De rol van de verwerkende industrie is met 33 procent een stuk kleiner.

  Hoeveel euro

  In eerdere studies werd vaak gekeken hoeveel euro een sector uitvoert naar het buitenland. Het is nu voor het eerst dat DNB omrekent hoeveel de Nederlandse economie uiteindelijk verdient aan die uitvoer. En die waarde ligt vooral in de dienstensector, blijkt nu.

  Want als bijvoorbeeld een Nederlandse fabrikant banden aan Duitsland verkoopt, dan gebeurt het vaak dat het bedrijf ook Nederlandse diensten afneemt om de banden te exporteren. Denk aan financiële, logistieke, marketingdiensten en vertalingen. De vertaalbranche is wereldwijd één van de snelst groeiende sectoren, met een verwachte groei van 42% tussen 2014 en 2020.

  Zakelijke dienstverlening

  Het zijn vooral banen in de zakelijke markt waaraan Nederland het meest verdient. Die sector is dan ook goed voor ongeveer een kwart van alle banen in de private sector. Het gaat daarbij om juridische diensten, adverteren, administratie en vertaaldiensten.

  Als Nederland zijn vestigingsklimaat wil verbeteren dan moet het 'hoogwaardige en efficiënte' diensten kunnen leveren, zegt DNB. "Dat zal uiteindelijk ook de meeste banen opleveren."

  Bekijk het rapport van DNB hier.
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/07/10/export-diensten-waaronder-vertalingen-levert-nederland-het-meeste-op
  By:
  Posted: July 10, 2014, 3:52 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...