Rode kaart in voetbal ontstaan wegens taalbarrière

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS  Weinig mensen zullen het weten, maar het gebruik van de rode kaart (en ook de gele) in het voetbal is ontstaan wegens miscommunicatie en taalbarrières. Doordat voetbal steeds internationaler werd, werd de communicatie tussen spelers en scheidsrechter, en tussen spelers onderling, steeds lastiger.

  Het idee voor een strafkaart ontstond na het WK 1966 in Engeland

  In de kwartfinale trof organisator Engeland Argentinië. De wedstrijd werd gefloten door de West-Duitse scheidsrechter Rudolf Kreitlein. Tijdens de wedstrijd stuurde hij Antonio Rattín van het veld omdat hij brutaal geweest zou zijn tegen hem, terwijl de scheidsrechter geen Spaans sprak en hem dus niet kon verstaan. Rattín weigerde het veld te verlaten omdat hij dacht dat de scheidsrechter in het voordeel van de Engelsen floot. Om zijn ongenoegen te uiten ging hij op de rode loper zitten die uitsluitend voor de koningin bestemd was. Twee politieagenten moesten hem van het veld begeleiden en als laatste teken van ongenoegen verkreukelde hij een Engelse vlag. Ken Aston bedacht een systeem om duidelijkheid te scheppen op het veld.

  Het systeem werd niet alleen bij voetbal gebruikt, maar werd ook bij andere sporten overgenomen.
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/06/30/rode-kaart-in-voetbal-ontstaan-wegens-taalbarriere
  By:
  Posted: June 30, 2014, 6:55 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...