Spaans wordt de meest gebruikte taal op internet

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS  Volgens een onderzoek van het Instituto Cervantes is Spaans momenteel de tweede meest gebruikte taal op zowel Twitter als Facebook.

  Volgens deze studie, gepubliceerd door het Instituto Cervantes, communiceert momenteel 7,8 procent van de internetgebruikers in het Spaans, dit is een groei van 807 procent tussen 2000 en 2011. 

  "Het groeipotentieel van het aantal gebruikers van Facebook in het Spaans is nog steeds erg groot in vergelijking met het Engels," zegt Montserrat Iglesias, directeur van het Instituto Cervantes, die tevens benadrukt dat uit het rapport blijkt dat Spaans ook de tweede meest gebruikte taal op Twitter en Facebook is in Engelssprekende steden zoals Londen of New York. 

  Na het Mandarijn-Chinees, is het Spaans de tweede-grootste moedertaal in de wereld in termen van aantallen sprekers. Om demografische redenen neemt het percentage van de wereldbevolking dat Spaans als moedertaal spreekt alleen maar toe, terwijl het aandeel van moedertaalsprekers van het Chinees en Engels daalt, ondanks de snelle bevolkingsgroei in China.
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/07/02/spaans-wordt-de-meest-gebruikte-taal-op-internet
  By:
  Posted: July 2, 2014, 2:45 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...