Australië-Nederland : kenmerken van het Australisch-Engels

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS  Vanavond staat de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het programma. Oranje treedt aan tegen Australië. De Australiërs spreken een aparte vorm van het Engels. We nemen een kijkje.

  Australisch-Engels (Engels: Australian English, afgekort AusE, AuE, AusEng en en-AU) wordt, als een van de grote variëteiten van het Engels, in Australië gesproken. Hoewel het Engels geen officiële status heeft in de grondwet van Australië, is Australisch-Engels wel de facto de officiële taal van het land en de moedertaal van de meerderheid van de bevolking.

  Het Australisch-Engels begon vrijwel direct van het Brits-Engels te veranderen na de stichting van de kolonie in Nieuw-Zuid-Wales in 1788. Deze kolonie was oorspronkelijk als strafkolonie bedoeld. De Britten die veroordeeld waren en naar Australië werden gezonden, waren veelal van grote Engelse steden, met name Londen, afkomstig, en spraken het zogenaamde Londense cockney. Dit accent, en de cockney-woordenschat heeft het Australisch-Engels sterk beïnvloed. Ook kwamen veel veroordeelden uit Ierland, de Schotse Hooglanden en Wales, wier invloed op het AuE tevens groot is geweest.

  Vanuit de lokale Aboriginal-talen heeft het AuE veel woorden geleend als aanduiding voor plaatsnamen, flora en fauna en typisch Australische culturele aspecten.

  Het AuE heeft eveneens een sterke invloed vanuit de VS ondergaan. Australiërs gebruiken vele Britse en Amerikaanse woorden door elkaar, zoals pants/trousers en lift/elevator.
  Wegens hun gedeelde geschiedenis en geografische nabijheid, lijkt het Australisch-Engels het meest op Nieuw-Zeelands Engels.

  Bekijk enkele kenmerken en typische AuE woorden:
  Oooh, en onze voorspelling voor vanavond: Australië-Nederland: 1-3 :)  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/06/18/australie-nederland-kenmerken-van-het-australisch-engels
  By:
  Posted: June 18, 2014, 1:44 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...