Tekstschrijver Game of Thrones typt in MS DOS

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  De televisieserie knalt van het scherm, maar de schrijver van de boekenreeks achter Game of Thrones schrijft zonder special effects. George R. R. Martin schrijft zijn boeken op een computer met DOS.

  DOS is de voorloper van Windows. Geen muis, knopjes, internet, of andere grafische foefjes, maar gewoon een zwart scherm met witte letters.


  Shift

  En dat is precies de reden dat Martin DOS gebruikt: geen virussen en ook geen afleiding. Maar vooral geen last van zijn grootste ergernis: spellingcontroles en automatische correcties.

  Dat vertelde de succesvolle schrijver in de Amerikaanse talkshow Conan: "Ik wil geen hulp. Nieuwere tekstverwerkingsprogramma's veranderen bijvoorbeeld kleine letters automatisch in hoofdletters. Als ik een hoofdletter wil, typ ik die zelf wel. Ik weet waar de shift-knop zit."
  Wordstar

  Martin gebruikt WordStar voor het schrijven, een tekstverwerkingsprogramma dat voor het eerst in 1978 uitkwam, en toen erg populair was.
  A Song of Ice and Fire

  Hoewel de serie vooral bekend is als Game of Thrones, heet de boekenreeks A Song of Ice and Fire. Het eerste boek heet A Game of Thrones, en kwam in 1996 uit. Sindsdien heeft Martin nog vier boeken in de serie geschreven. Fans wachten al sinds 2011 op het vijfde deel.

  Televisieserie

  Niet bekend met Game of Thrones? Bekijk hieronder een trailer van seizoen 1.


  Bron: NOS  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/05/14/tekstschrijver-game-of-thrones-typt-in-ms-dos
  By:
  Posted: May 14, 2014, 6:57 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...