Gevangenen die lezen komen eerder vrij

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS


  Gevangenen in de Italiaanse regio Calabrië die veel lezen kunnen binnenkort mogelijk eerder vrijkomen dan hun niet-lezende celgenoten. De wethouder van Cultuur in de regio heeft een plan gelanceerd waarin staat dat elk gelezen boek leidt tot een beperking van de celstraf met drie dagen.

  Volgens het voorstel kunnen lezende gedetineerden jaarlijks maximaal 48 dagen aftrek van straf verdienen, schrijft het dagblad Corriere della Sera. Daarvoor zou een veroordeelde dan 16 boeken moeten lezen.

  Om te voorkomen dat gevangenen misbruik maken van de regeling, moeten speciale 'gevangenisleraren' controleren of de boeken ook daadwerkelijk zijn gelezen.

  Culturele ontwikkeling

  Het initiatief is geïnspireerd op een project in Brazilië, waar gevangenen door veel te lezen nu al sneller vrij kunnen komen. Volgens de Italiaanse wethouder is lezen goed voor de culturele ontwikkeling van de delinquenten. Ook zou de maatregel de druk op de overvolle gevangenissen kunnen verlichten.

  Of het plan het haalt, is nog allerminst zeker. Het bestuur en het parlement van de regio Calabrië en het nationale parlement moeten nog hun goedkeuring geven.


  Bron: NOS


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/05/07/gevangenen-die-lezen-komen-eerder-vrij
  By:
  Posted: May 7, 2014, 4:01 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...