Spanje gaat op zoek naar de botten van schrijver Don Quichot

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Een Spaans team van wetenschappers start een zoektocht naar de overblijfselen van schrijver Miguel de Cervantes. De schrijver uit de zestiende eeuw is de auteur van het beroemde werk Don Quichot van La Mancha.

  Cervantes wordt gezien als een van de grootste schrijvers van Spanje. Het onderzoek start vandaag.

  Cervantes stierf in 1616 op 69-jarige leeftijd en werd begraven bij de kleine kloosterkerk El Convento de las Trinitarias in Madrid's oude wijk Barrio de las Letras. Waar hij precies ligt, is niet bekend. 

  Het onderzoek moet de overblijfselen terugvinden zodat hij opnieuw kan worden begraven, dit keer met een grafsteen en de nodige eerbetuigingen.
   
  De operatie gaat ongeveer een ton kosten. Het onderzoek bestaat uit drie fases en duurt ongeveer tot eind 2014. Het team hoeft niet veel verschillende graven te onderzoeken, want er liggen slechts vijf mensen begraven bij het klooster volgens Fernando Prado, de verantwoordelijke  historicus voor het project.
   
  Cervantes schreef zijn boek De Vernuftige Edelman Don Quichot van La Mancha in 1605. Het tweede deel kwam in 1615. Het boek vertelt de komische reisavonturen van de oude edelman Don Quichot die denkt dat hij een dolende ridder is en tegen windmolens vecht. Don Quichot is het stereotype van de idealist, een dwaze held die zich met zijn goede bedoelingen maar onpraktische daden min of meer belachelijk maakt.  Het boek is een van de eerste geschreven romans in een moderne Europese taal. Behalve een allegorie is het boek ook een satire: "één grote scheldpartij tegen de ridderroman", een genre dat in de zestiende en zeventiende eeuw bijzonder populair was, "door velen verfoeid maar door zovelen meer geprezen".

  Als Cervantes vier eeuwen later geleefd had, had hij vermoedelijk een televisieserie geschreven om de soaps op de hak te nemen, met hun overdreven emoties, absurde plotwendingen en ongeloofwaardige personages. De ridderromans leden aan vrijwel dezelfde euvels.
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/04/28/spanje-gaat-op-zoek-naar-de-botten-van-schrijver-don-quichot
  By:
  Posted: April 28, 2014, 5:47 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...