Archief Arendsoog naar Letterkundig Museum

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS


  Het archief van de Arendsoog-auteurs Jan en Paul Nowee is in het bezit gekomen van het Letterkundig Museum. Bij de collectie horen handgeschreven teksten, fanpost en de schrijfmachines waarmee de Arendsoog-boeken tussen 1935 en 1993 zijn geschreven.

  De kinderboekenserie Arendsoog was lange tijd razend populair. Er verschenen in totaal 63 edities; de eerste twintig waren van Jan Nowee, de overige 43 van zijn zoon Paul. Met de dood van Paul Nowee in 1993 kwam een einde aan de Arendsoog-serie.

  De kinderboeken gaan over de cowboy Arendsoog, die samen met de indiaan Witte Veder raadsels oplost. "Het is nu niet meer voor te stellen hoe populair Arendsoog was", zegt directeur Meinderts van het Letterkundig Museum. "In 1973 waren er meer dan 3 miljoen Arendsoog-boeken verkocht. Dat is nog steeds een onvoorstelbare hoeveelheid."

  De boeken werden vertaald in het Duits, Zweeds, Fins en Italiaans.

  Schenken
  Volgens Meinderts is het "heel toevallig" dat het Arendsoog-archief bij het Haagse museum terecht is gekomen. Meinderts kwam recent met een kleinzoon van Jan Nowee in contact. Die vertelde hem dat zijn familie thuis nog archiefstukken bewaarde. Toen Meinderts zijn interesse liet blijken, besloten de erfgenamen de stukken aan het museum te schenken.

  Het Letterkundig Museum heeft een tentoonstelling ingericht om de mooiste archiefstukken te tonen. De museumdirecteur zegt dat verzamelaars daarvan "zullen smullen".  Bron: NOS


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/04/25/archief-arendsoog-naar-letterkundig-museum
  By:
  Posted: April 25, 2014, 1:46 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...