Ed Nijpels: Nederland moet veel meer e-Ambitie laten zien

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS


  Wil Nederland de boot niet missen op het gebied van e-commerce dan moet Nederland e-Ambitie tonen. Doel voor BV Nederland is daarbij om de totale omzet te laten stijgen van 120 naar 150 miljard euro. Dit groeicijfer gaat uit van forse toename van het aandeel online verkopen van producten en diensten aan Nederlandse consumenten. ‘Nederland moet met 9 concrete actieplannen deze e-Ambitie realiseren’, aldus Ed Nijpels, voorzitter van het Comité van Aanbeveling van Shopping2020. ​

  Nederlandse webwinkels moeten het gevecht aangaan met internetgiganten zoals Zalando en Amazon door veel meer over de grens te verkopen. Vooral in Zuid-Europa en Oost-Europa kan nog veel omzet worden gehaald.

  Dat zegt de belangenvereniging voor webwinkels, thuiswinkel.org, op basis van onderzoek ​naar winkelen in 2020. Uit het onderzoek blijkt dat 6 procent van de Europese consumenten wel eens koopt bij Nederlandse webwinkels.

  "Een enkeling heeft door dat het nodig is om de buitenlandse consument te bereiken", zegt Wijnand Jongen van thuiswinkel.org. "Maar er is nog een hele wereld te winnen."

  Webwinkel bol.com | ANP

  Eén klik
  Om het webwinkels makkelijker te maken om in het buitenland de concurrentie aan te gaan, wil thuiswinkel.org dat er een elektronisch paspoort wordt ontwikkeld zodat consumenten niet bij elke webwinkel hun gegevens hoeven in te vullen.

  Ook zouden banken het makkelijker moeten maken om met één klik te bestellen en af te rekenen, zoals dat nu bijvoorbeeld kan bij Amazon.

  Vertaalbureau Thijssen Translations faciliteert CMS-systemen waarin meertalige websites kunnen worden gehost. Wij leveren naast de vertalingen van contect ook localisatie-advies aan Nederlandse bedrijven die zich over de grens willen profileren,


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/04/18/ed-nijpels-nederland-moet-veel-meer-e-ambitie-laten-zien
  By:
  Posted: April 18, 2014, 3:50 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...