Beheersing van het Nederlands verplicht voor bijstand

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Wie een jaar na het aanvragen van bijstand nog geen Nederlands spreekt, kan zijn uitkering kwijtraken. Dat is de kern van een wetsvoorstel dat staatssecretaris Klijnsma voor advies naar de Raad van State heeft gestuurd.

  Het kabinet vindt dat mensen een tegenprestatie moeten leveren voor hun uitkering en heeft daarvoor eerder al allerlei voorstellen gedaan. Dat mensen Nederlands moeten beheersen om bijstand te krijgen, was al aangekondigd in het regeerakkoord en is nu gedetailleerd uitgewerkt.

  Staatssecratris Klijnsma | ANP

  Gekort

  Volgens het voorstel van Klijnsma wordt iemand die bijstand aanvraagt en de taal niet spreekt, verplicht Nederlands te leren. Het gaat om het voeren van simpele gesprekken over alledaagse dingen.

  Wie dat weigert, wordt 20 procent op zijn uitkering gekort. Als hij na een half jaar verwijtbaar niet vooruit is gegaan, is de korting 40 procent. En wie na een jaar verwijtbaar helemaal geen Nederlands spreekt, raakt zijn uitkering kwijt.

  Als het aan het kabinet ligt, gaan de nieuwe eisen volgend jaar in.


  Bron: NOS


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/04/16/beheersing-van-het-nederlands-verplicht-voor-bijstand
  By:
  Posted: April 16, 2014, 11:54 am

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...