Fix SSL Lek

  NetCare
  By NetCare
  Fix SSL Lek

  Gisteren 07-04-2014 is een lek bekend gemaakt in Open SSL. De software wat de meeste websites gebruiken om verkeer te versleutelen (https ipv http). Nu een keer zonder man in de middle attack en maakt het daarmee breder toepasbaar.

  Webwereld schrijft hier een enigszins dramatisch artikel over Zeer kritiek gat in OpenSSL lekt sleutels Op zich is het artikel correct en het is ook serieus issue, alleen het nieuwe lek is enerzijds relatief makkelijk te dichten, ook zonder patch. Anderzijds zijn er meerdere manieren om aan de private sleutel te komen, ook voor dit lek bekend was. 

  Het is dus op te lossen en dit artikel richt zich dan ook op webmasters die nu op zoek zijn naar de update, die helaas nog niet beschikbaar is in de grote linux releases. Het vereist namelijk open-ssl v1.01g en momenteel is de laatst versie in de meeste distributies v1.01e.

  De oplossing is het aanzetten van forward secrecy, ook wel perfect forward secrecy (pfs) genoemd en wel op deze manier. 

  Apache:  Wijzig ssl.conf (meestal in /etc/httpd/conf.d/ssl.conf) of direct in httpd.conf 

  SSLProtocol all -SSLv2 -SSLv3
  SSLHonorCipherOrder On
  SSLCipherSuite EECDH+AES:EDH+AES:-SHA1:EECDH+RC4:EDH+RC4:RC4-SHA:EECDH+AES256:EDH+AES256:AES256-SHA:!aNULL:!eNULL:!EXP:!LOW:!MD5

  Nginx

  ssl_protocols TLSv1 TLSv1.1 TLSv1.2;
  ssl_prefer_server_ciphers on;
  ssl_ciphers "EECDH+ECDSA+AESGCM EECDH+aRSA+AESGCM EECDH+ECDSA+SHA384 \
  EECDH+ECDSA+SHA256 EECDH+aRSA+SHA384 EECDH+aRSA+SHA256 EECDH+aRSA+RC4 \
  EECDH EDH+aRSA RC4 !aNULL !eNULL !LOW !3DES !MD5 !EXP !PSK !SRP !DSS";

  Als je virtual hosts gebruikt, kan het dat je het statement op moet nemen in de virtual host sectie van de server die je wilt beschermen, afhankelijk van je huidige configuratie. 

  Vervolgens kun je de SSL security testen met de volgende SSLlabs

  Deze zal een opmerking maken over het gebruik van RC4 dat niet volledig veilig is vanwege een wat zwakke encryptie methode. Dit duidt niet op het feit dat je keys makkelijk kunnen worden gekaapt. RC4 kan je dus eventueel nog uitzetten, maar daarmee zorg je er ook voor dat een behoorlijk aantal apparaten niet meer kan connecten. Dit is echter wel te adviseren voor bedrijven waar de encryptie methode extreem belangrijk is zoals banken, overheden en instellingen die met zeer gevoelige informatie werken. 

  Original: http://www.netcare.nl/blog/view/15292/fix-ssl-lek
  By: Gerard Kanters
  Posted: April 8, 2014, 3:02 pm

  NetCare

  NetCare

  NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde waarde te creëren.
  Business description

  NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde...

  • NetCare
   By NetCare

   Update:

   To check vulnerability use  http://filippo.io/Heartbleed/  If a site is compromised with the heartbleed issue, avoid it until it has been solved. Change passwords on sites that tested positive.

   Unfortunately, sites that have been compromised cannot guarantee that others have stolen data including your personnal and maybe vital information. This issues has been around for two years.

   Advice still stands, update open-ssl if you can, but implement forward secrecy as soon as you can, whether you did or did not update.  

   NetCare

   NetCare

   NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde waarde te creëren.