Wilt u nog een mobiele app ?

  NetCare
  By NetCare
  Wilt u nog een mobiele app ?

  De wereld gaat mobiel, of is dat eigenlijk grotendeels al gegaan. Maar de toepassings mogelijkheden van mobiele apparaten is nog lang niet ten einde. In de toekomst zal uw mobiel röntgenscan kunnen maken en deze naar uw arts sturen, het zal 3D visualisaties mogelijk maken en uw laptop volledig vervangen, met wat externe hulpmiddelen.

  De vraag is hoe de weg zich zou moeten vervolgen van de applicaties die dit alles mogelijk gaan maken ?

  De leveranciers van mobiele apparaten proberen ontwikkelaars te overtuigen gebruik te maken van hun ontwikkeltools en "stores" om simpelweg meer van apparaten te verkopen. Dat model is behoorlijk succesvol, maar wellicht toch niet helemaal de juiste manier.

  Waar HTML5 de doodnagel is aan flash (video), zou het dit eveneens kunnen zijn aan mobiele apps. Voorlopig nog niet, zolang de leveranciers met nieuwe proprietary technologie ontwikkelaars aan zich kunnen binden. Maar vroeg of laat zullen ze toe geven aan de marktdruk en hun platform open stellen voor onafhankelijke technologie. De strijd zal zich dan meer concentreren op prijs en kwaliteit en daarmee de dominantie van momenteel grote marktparitijen enorm verkleinen. 

  Wat kunt u daar nu al mee als bedrijf, dat zich modern en open op wilt stellen naar haar klanten ? Ga alvast een beetje mee met deze richting. Ontwikkel geen native apps meer, tenzij strict noodzakelijk voor de vereiste functionaliteit. Ga op zijn minst voor een hybride app (functies die specifiek zijn voor het apparaat zijn ingebouwd, andere generiek op basis van het bestaande website ontwerp). Beter nog, ga direct voor een volledig responsive ontwerp en laat de functionele kant zoveel mogelijk bouwen op basis van internet technologie.

  Er is ontzettend veel mogelijk, wat u wellicht niet weet en omdat leveranciers u proberen te overtuigen om toch een Android of IOS app te laten bouwen. 

  Laat u goed adviseren en bouw mee aan open en apparaat onafhankelijke websites, bijvoorbeeld met MyVox. 

  We hebben bij NetCare al diverse HTML5 applicaties ontworpen, die video integratie en native apps overbodig maken. Toegegeven, ook wij zijn nooit klaar zolang de markt zich blijft ontwikkelen, maar we garanderen dat we voorop blijven lopen als het gaat om het toepassen van apparaat onafhankelijke en gebruiks vriendelijke applicaties.

  Original: http://www.netcare.nl/blog/view/15251/wilt-u-nog-een-mobiele-app
  By: Gerard Kanters
  Posted: April 3, 2014, 2:16 am

  NetCare

  NetCare

  NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde waarde te creëren.
  Business description

  NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde...

   NetCare

   NetCare

   NetCare is een ervaren ICT organisatie, die praktische en uitvoerbare oplossingen levert op de gebieden detachering, software ontwikkeling en ons sociaal intranet applicatie MyVox om zo toegevoegde waarde te creëren.