Duidelijketaalprijs 2014 gaat naar schaatser Michel Mulder

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Schaatser Michel Mulder heeft de Duidelijketaalprijs 2014 gewonnen. Hij krijgt de prijs omdat hij duidelijk spreekt en geestig is. "Het is een genot om naar hem te luisteren", zegt de jury van de prijs.

  Een team van taalkundigen van de Vrije Universiteit in Amsterdam onderzocht het taalgebruik van twaalf schaatsers. Voorwaarde was dat de schaatser meedeed aan de Olympische Spelen in Sotsji en dat hij of zij veel media-aandacht kreeg.

  Volgens de jury deed Mulder het in alle onderzochte categorieën goed en is hij daarom de overtuigende winnaar. "Hij is een enthousiaste verteller, zelfs tussen twee races door", zegt directeur Rob Doeve van het Taalcentrum-VU. "Mulder reageert adequaat op vragen. Hij spreekt in mooie en duidelijke zinnen, en zijn antwoorden zijn samenhangend en ondubbelzinnig."
  Cartoon

  Michel is erg blij met de prijs. "Wat een jaar. Eerst die gouden en bronzen medaille op de Spelen, afgelopen dinsdag de Ard Schenk Award en nu ook de Duidelijketaalprijs in de wacht gesleept. 2014 kan niet meer stuk! Ik ga met een zeer tevreden gevoel op vakantie". De Duidelijketaalprijs bestaat uit een originele cartoon van Volkskrant-cartoonist Bas van der Schot.

  Michel Mulder wordt op de voet gevolgd door Ireen Wüst en Sven Kramer. "Die twee schaatsers laten duidelijk zien dat ze gewend zijn aan media-aandacht. Ze spreken helder, zijn goed verstaanbaar en beargumenteren hun stellingen goed", staat in het juryrapport.

  Vorig jaar won minister Dijsselbloem de Duidelijketaalprijs.


  Bron: NOS


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/03/28/duidelijketaalprijs-2014-gaat-naar-schaatser-michel-mulder
  By:
  Posted: March 28, 2014, 12:27 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...