Dataplus nieuwsbrief

  Mathieu Sponselee
  By Mathieu Sponselee
  Dataplus nieuwsbrief

  Nieuwsbrief Augustus 2012 

  Met de zomervakantie alweer achter de rug en de verkiezingen voor de deur staan we weer voor een enerverende & drukke periode. Hoewel het buiten nog warm is doen de laatste maanden van het jaar zich weer aan. Vele klanten blikken –in hun budgetrondes of business planning—alweer vooruit op 2013.

  Voor u als klant betekent dat enerzijds dat de economische- en marktsituatie gespannen blijft. Anderzijds betekent het dat u ook op IT vlak een hoop uitdagingen en kansen voordoen. Microsoft komt bijvoorbeeld vanaf september –in wat zij noemen ‘Wave 15’ met een hoop nieuwe producten. Windows 8 en Windows Server 2012 zijn hier de bekendste van.

  Los van de mooie, nieuwe uitstraling van deze producten is voor u natuurlijk vooral de vraag wat deze producten zakelijk voor u kunnen betekenen. Wat levert Windows 8 uw organisatie uiteindelijk op?

  U bent vooral bezig met de ontsluiting van gegevens. Hoe helpt IT u om uw medewerkers efficiënter en productiever maakt. Worden uw cliënten hierdoor beter geholpen? Uit onderzoek blijkt dat de impact van Windows 8 vooral zal zijn dat het gebruik van Tablets, touch-applicaties en mobiele devices voor uw organisatie flink toe zal nemen. Uw medewerkers worden dus nóg mobieler. Dit biedt kansen voor u, maar hoe benut u deze kansen?

  Met vriendelijke groet,

  Erwin en Remco Blaauw

  Btw verhoging per 1 oktober 2012.
  Zoals u allemaal weet heeft de overheid besloten de BTW per 1-10-2012 voor het hoge BTW tarief te verhogen van 19% naar 21%.  Veel zorginstellingen kunnen de BTW niet als voorheffing aftrekken. Dat betekent dat u vanaf 1 oktober dus 2% meer gaat betalen. Indien de levering vanuit Dataplus voor 1 oktober plaatsvindt berekenen wij de 19% btw. Is de levering op of na 1 oktober dan zijn wij genoodzaakt 21% te berekenen. Houdt dus rekening met niet voorradige producten. Microsoft licenties in Select Plus zullen geen probleem zijn. Bestel tijdig want dit bespaart u dus 2%.


  Meer informatie over ‘Wave 15’ van Microsoft
  Om u als organisatie handvatten te geven in de uitrol en het gebruik van nieuwe Microsoft producten organiseert Dataplus komend najaar een aantal ‘strategische product-sessies’. In deze sessies wordt u geholpen de juiste keuzes voor de juiste (nieuwe) producten te maken. Het uitgangspunt hierin is steeds de behoefte van uw organisatie, gematched aan de mogelijkheden & integratie van de technologie. U wordt binnenkort apart uitgenodigd. Mocht u zich nu al aan willen melden dan kunt u hier uw interesse kenbaar maken.

  Microsoft CIS: Core Infrastructure Suite Standard
  Naast het gebundeld licentiëren van Windows Server en System Center in de Enrollment Core Infrastructure, dat met een minimum van 40 servers vooral op het Datacenter is gericht, is er nu ook een variant voor kleinere server omgevingen. Microsoft Core Infrastructure Server Suite Standard is een licentie bundel bestaande uit Windows Server 2008 R2 Standard licenties plus een licentie voor System Center 2012 Standard.

  Met Microsoft Core Infrastructure Server Suite Standard koopt u zo in een keer het server platform, server management en server bescherming in een voordelige bundel; Met Microsoft Core Infrastructure Server Suite Standard bent u 5% goedkoper uit dan wanneer u deze licenties afzonderlijk zou kopen.

  Symantec Backup Exec™ 3600 Appliance
  Symantec voegt de Symantec Backup Exec 3600 appliance toe aan haar portfolio. Het gaat om een appliance met de laatste Backup Exec software. De Symantec Backup Exec 3600 appliance helpt organisaties met het moderniseren en optimaliseren van de back-up infrastructuur in zowel fysieke en virtuele omgevingen.

  Voor veel klanten is de bescherming van virtuele en fysieke servers een grote uitdaging. De uitdaging komt voort door de snelle toename van data en verschillende back-up oplossingen binnen dezelfde infrastructuur. De Symantec Backup Exec 3600 appliance biedt een end-to-end geïntegreerde backup-en deduplicatie- oplossing voor servers, storage en software, gebaseerd op de Backup Exec 2012 suite. De tijd van integratieproblemen tussen hardware en software is hiermee voorbij.

  De Symantec Backup Exec 3600 appliance biedt met de meegeleverde agents een data en systeem recovery voor zowel Windows file servers, VMware en Hyper-V virtuele servers maar ook voor kritische applicaties zoals Microsoft Exchange, SQL en SharePoint.

  VEAAM: zeer voordelig overstappen naar volledige producten
  Het klonen, kopiëren of exporteren van een virtuele machine (VM) kan tijdrovend zijn en veel resources in beslag nemen. En als u de VM moet uitschakelen of onderbreken, kan het zelfs storend zijn. Maar met VeeamZIP™ maakt u met gemak een back-up voor herstel van een VM op een willekeurige host.

  Veeam Backup Free Edition biedt een aantal krachtige hulpprogramma's voor het beheren van VM's. Dit vormt een aanvulling op uw tool voor reguliere back-ups, omdat u nu gemakkelijk incidentele back-ups van afzonderlijke VM's kunt maken. En als u meer nodig hebt, kunt u eenvoudig upgraden naar de volledige versie van Veeam Backup & Replication™: u hoeft alleen een licentiesleutel te installeren. Ga voor meer meer informatie naar de vergelijking tussen gratis en volledig.

  VASCO: Authenticatie voor al uw mobiele devices
  VASCO doet alleen Authenticatie en beveiligd wereldwijd meer dan 75% van de banken met authenticatie en transactie beveiliging. Hier heeft VASCO een sterke reputatie hoog te houden. Zeker in deze tijd met gerichte aanvallen.

  VASCO beveiligt elk inlogscherm waarbij u middels usernaam en wachtwoord inlogt met sterke authenticatie. Van uw thuiswerkplek met VPN of CITRIX, inlog op uw pc, tot webmail & webportaal. Tevens maakt ze een veilige toegangsbeveiliging naar websites beschikbaar. Aan de gebruikers zijde heeft u alleen een token (sleutelhanger, software op PC, Nano, SMS of App op mobiele telefoon) nodig, aan netwerkzijde de Authenticatie Server Software of Vasco handelt deze service voor u af. Meer informatie

  Licentietraining
  Heeft u interesse in het volgen van onze Microsoft licentietraining, de eerste staat gepland op dinsdag 11  september, dan kunt u zich aanmelden bij K.Karg@Dataplus.nl

  Mathieu Sponselee

  Mathieu Sponselee

  Dataplus is de licentiespecialist van Nederland. Wij adviseren organisaties op het gebied van kantoorautomatisering.
  Business description

  Dataplus is bij uitstek de expert op het gebied van softwarelicenties. We hebben ons volledig gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van softwarelicenties. Wij bedienen door heel Nederland. We...