Een soepele samensmelting

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  Een soepele samensmelting tussen vast en flex?


  Eigenlijk streven we allemaal hetzelfde ideaal na: voor een zo gunstig mogelijk tarief toegang krijgen tot de beste diensten, producten en kwaliteit. We streven dit niet alleen na in ons privéleven, ook binnen het bedrijfsleven is dit van groot belang. Wanneer we inzoomen op de invulling van de flexibele schil, is dat doel niet altijd makkelijk te bereiken. Dat komt onder andere doordat de vaste en flexibele schil steeds dichter naar elkaar toe groeien en de verschillende afdelingen hier nog niet voldoende op ingespeeld zijn.

  Inkopers zijn lang niet meer alleen verantwoordelijk voor de aanname van externe professionals. Ook HR-professionals en business managers worden betrokken bij de invulling van de flexibele schil. Dit komt een efficiënt inhuurproces niet automatisch ten goede. Hoe kunnen organisaties deze samensmelting van de vaste en flexibele schil juist voor zich laten werken?


  Hechtere samenwerking

  Doordat de tweedeling tussen vast en flexibel steeds meer zal gaan verdwijnen, is het belangrijk dat HR-professionals, inkopers en business managers beter gaan samenwerken. Dat is extra belangrijk aangezien ook de interne flexibele schil (zoals oproepkrachten en vakantiewerkers) en de externe flexibele schil (freelancers, zelfstandige professionals en gedetacheerde professionals) dichter naar elkaar toe groeien. Veel organisaties worstelen met kennisontwikkeling, kennisborging en het binden en boeien van hun externe personeel.

  Wij als Eqeep ondersteunen graag in dit traject.


  Meer flexibiliteit

  Wanneer HR-professionals, inkopers en business managers beter gaan samenwerken rond de inzet van interne en externe professionals en daarbij scherper kijken naar de tarieven in de markt, dan zijn zij voorloper in de samensmelting van vast en flexibel. Door deze betere samenwerking zullen ook zaken zoals kennisborging, talentontwikkeling en binden en boeien van professionals verbeteren. Dit zal bovendien bijdragen aan ons ideaal van de beste kwaliteit tegen het meest gunstige tarief, wat we altijd zullen blijven nastreven.

  Bron: Flexnieuws

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_een_soepele_samensmelting_17920.html
  By:
  Posted: February 21, 2014, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...