Pensioenleeftijd stijgt

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  Pensioenleeftijd stijgt naar 63,9 jaar  Werknemers gaan steeds later van hun oude dag genieten. De gemiddelde pensioenleeftijd is in 2013 opgelopen naar 63,9 jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
  Eerder stoppen minder aantrekkelijk
  Tussen 2000 en met 2006 schommelde de gemiddelde pensioenleeftijd rond de 61 jaar. Sinds 2007 is de pensioenleeftijd elk jaar een beetje gestegen. Dat komt mede doordat het financieel gezien minder aantrekkelijk is geworden om eerder te stoppen met werken. De prepensioenregeling en de Vervroegde Uittreding (VUT) werden in 2006 bijvoorbeeld beperkt.
  Stijging door verhoging AOW-leeftijd
  Door de verhoging van de AOW-leeftijd gaat de gemiddelde pensioenleeftijd de komende jaren vrijwel zeker verder omhoog. Als werknemers pas op hogere leeftijd AOW ontvangen, wordt eerder stoppen met werken financieel gezien nog minder aantrekkelijk. De AOW-leeftijd gaat de komende jaren in kleine stapjes van 65 naar 67 jaar. Dit jaar is de AOW-leeftijd 65 jaar en 2 maanden.
  Ook regels aanvullend pensioen aangepast
  Per 1 januari 2014 is de zogenaamde ‘pensioenrichtleeftijd’ voor het aanvullende pensioen ook omhoog gegaan naar 67. Het aanvullend pensioen wordt dan over een langere periode opgebouwd. Werknemers kunnen hun pensioen nog wel eerder dan op hun 67ste laten ingaan - bijvoorbeeld op hun 65ste of 66ste. Wel is dat financieel minder aantrekkelijk.

  Bron: mijngeld

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_pensioenleeftijd_stijgt_17879.html
  By:
  Posted: February 12, 2014, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...