Ruzie tussen Google en EU lijkt opgelost. Google belooft beterschap.

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Het conflict tussen Google en de Europese Commissie lijkt opgelost. Google belooft een aantal belemmeringen voor concurrenten weg te nemen. Eurocommissaris Almunia (Mededinging) noemt de plannen een belangrijke stap voorwaarts.

  Google belooft concurrenten zichtbaarder te maken. Op vergelijkingssites van Google voor hotels en winkels komen verwijzingen naar websites van concurrenten te staan.

  Google belooft ook eerdere toezeggingen door te voeren.
  Voortrekken

  De Europese Commissie doet al ruim drie jaar onderzoek naar Google. Volgens Europa trekt Google eigen diensten voor ten nadele van concurrenten. Ook consumenten worden daardoor benadeeld.

  Al twee keer kwam Google met voorstellen om zo een boete van Brussel te ontlopen. Die plannen werden steeds afgekeurd door concurrenten en door de Europese Commissie.


  Megaboete

  Deze keer worden de plannen niet voorgelegd aan concurrenten. Volgens de Eurocommissaris is dat "in deze fase" niet meer nodig.

  De Europese Commissie moet nu formeel beslissen of de toezeggingen voldoende zijn om het jarenlange onderzoek stop te zetten. In dat scenario ontloopt Google een megaboete van Brussel.


  Bron: NOS


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2014/02/05/ruzie-tussen-google-en-eu-lijkt-opgelost-google-belooft-beterschap
  By:
  Posted: February 5, 2014, 2:52 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...