ZZP’er kan straks makkelijker hypotheek afsluiten

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  ZZP’er kan straks makkelijker hypotheek afsluiten


  Op dit moment krijg je lastig een hypotheek als je een flexibel inkomen hebt of pas sinds kort werkt. Zelfs als je een goede baan hebt, kan je soms geen hypotheek krijgen omdat je niet kan aantonen dat je drie jaar lang een vast inkomen hebt gehad. In de toekomst moet het voor deze groep makkelijker worden een hypotheek af te sluiten. Hier gaat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zich voor inzetten.

   


  Arbeidsovereenkomst en hypotheek
  De AFM gaat banken meer ruimte geven om huizenkopers zonder vaste arbeidsovereenkomst een hypotheek te bieden. Banken kunnen dan soepeler omgaan met het verstrekken van hypotheken aan zelfstandigen, flexwerkers en recent afgestudeerden bij wie het inkomen de komende jaren zal stijgen.
  Banken houden zich strenger aan regels door boetes
  De afgelopen jaren heeft de AFM streng toezicht gehouden op de regels, zodat jij en de bank niet te veel risico namen. De AFM heeft boetes uitgedeeld aan banken die te makkelijk omgingen met het verstrekken van hypotheken. Door die boetes hielden banken zich steeds strenger aan de richtlijnen. Met als gevolg dat je als zelfstandige moeilijker aan een hypotheek kwam.
  Proef met hypotheken voor flexwerkers

  Vereniging Eigen Huis (VEH) juicht het toe als banken zich soepeler opstellen. VEH doet, samen met Randstad en Obvion Hypotheken, momenteel een proef met hypotheken voor flexwerkers. Bij deze proef wordt een aantal flexwerkers van Randstad niet langer beoordeeld op hun arbeidsverleden, maar op hun mogelijke kansen in de toekomst op de arbeidsmarkt en in opleidingen. De versoepeling komt op een moment dat de huizenprijzen, na vijf jaar dalen, lijken te stabiliseren en er een stijging is in het aantal woningverkopen.

  Bron: Independer

  terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_zzp_er_kan_straks_makkelijker_hypotheek_afsluiten_17830.html
  By:
  Posted: January 28, 2014, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...