Symboolpolitiek of niet? PvdA: "Meer vrouwenstraatnamen A'dam"

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS


  De PvdA in Amsterdam wil dat er meer straatnamen naar vrouwen worden vernoemd. De partij dient een voorstel in waarin staat dat straten moeten worden vernoemd naar "vergeten vrouwen".

  Het plan is afkomstig van raadslid Liselore van der Heijden. Het viel haar op dat veel straten in Amsterdam vernoemd zijn naar mannen. "Als ik met mijn kinderen door Amsterdam fiets, vind ik het leuk om te praten over de personen waar een straat naar is vernoemd", zegt ze. Volgens haar zijn er nog veel "inspirerende vrouwen" die nu niet op een straatnaambordje staan en waar nu dus niet over wordt gepraat.  Schaft en Parks 

  Ze noemt verzetsheld Hannie Schaft, burgerrechtenactiviste Rosa Parks en de eerste Nederlandse vrouwelijke vliegenier E.M.M. 'Beppie' Versluys.

  Ook in nieuwe wijken zoals IJburg komen vrouwennamen maar zelden voor op bordjes, zegt Van der Heijden. Ze hoopt dat daar verandering in komt.


  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/11/06/symboolpolitiek-of-niet-pvda-meer-vrouwenstraatnamen-adam
  By:
  Posted: November 6, 2013, 4:38 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...