Toename mobility vraagt om flexibiliteit

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  Toename in mobility vraagt om flexibiliteit


  De toename van smartphones en tablets op de werkvloer vraagt om flexibeler IT-systemen. 2013 is in alle opzichten een omslagpunt te noemen.

  Marktonderzoeker IDC verwacht in 2013 een groei in smartphoneverkoop van 33 procent ten opzichte van vorig jaar. De groei is vooral te danken aan de sterke marktvraag gecombineerd met andere gebruikspatronen. Spraak maakt plaats voor datagebruik en -creatie. Dat maakt 2013 een cruciaal jaar.

  De impact van mobiele apparaten zal in onze sector alleen nog maar sterker worden, wat ik al in een eerder stadium heb geconstateerd. Die invloed blijft bovendien niet beperkt tot de IT-sector. Dat geven de onderbouwde prognoses van IDC, Meeker en anderen glashelder aan. In het post-pc-tijdperk spelen smartphones, tablets, desktop-pc’s en laptops in op de noodzaak om op elk moment en op elke plek toegang tot informatie te hebben. Het is niet zo moeilijk om je voor te stellen welke enorme productiviteitsvoordelen dit oplevert.


  Uitdaging
  Niettemin zijn er ook uitdagingen, vooral als het gaat om het gebruik van persoonlijke apparatuur door medewerkers. De groei van Bring Your Own Device (BYOD) zorgt ervoor dat bedrijfsgegevens steeds vaker ontsloten worden met behulp van apparatuur die met een medewerker meegaat als hij of zij van baan verandert. Hoewel diefstal of verlies van mobiele apparatuur zorgt voor risico’s, blijven de zakelijke voordelen van mobiliteit erg interessant.

  Gelukkig is het bijna gedaan met de hype rond BYOD en zie je goed doordachte strategieën bij veel bedrijven die niets minder willen dan een transformatie van hun bedrijfsvoering. Daarnaast is er oog voor de verscheidenheid in typen gebruikers en hun specifieke eisen. Er bestaat niet zoiets als ‘one size fits all’.

  Deze ontwikkelingen en analyses zijn voor mij het signaal dat 2013 een omslagpunt is in mobiele ontsluiting van data. Bedrijven hebben voldoende vertrouwen in dit platform. Daardoor durven ze nu flinke stappen te maken.

  Er zijn verschillende drivers voor deze toenemende acceptatie van mobiel werken:
  Snelle toename van functionaliteit
  In de consumentenwereld zijn we al gewend aan allerlei functies op de mobiele telefoon, die voorheen alleen mogelijk waren met een computer. Je hebt geen pc of laptop meer nodig om videocontent te creëren of te delen, een artikel te publiceren of bedrijfsgegevens te ontsluiten. Het is allemaal mogelijk met een smartphone, een netwerkverbinding en de juiste software.
  Breed beschikbare hogesnelheidsnetwerken
  Zeker voor zakelijke gebruikers is de opkomt van 4G-diensten belangrijk, omdat ze voorzien in betrouwbare hogesnelheidsconnectiviteit op bijna elke plek. Hogesnelheid-wifi komt ook op steeds meer plekken beschikbaar. Binnenkort zal niemand zich meer afvragen of hij of zij verbinding heeft. Je denkt dan alleen nog maar na over wat je met je smartphone wilt doen.
  Verwachtingen waarmaken

  De vooruitgang in technologie gaat hand in hand met veranderend gedrag van gebruikers. We willen nu informatie kunnen ontsluiten op elk moment en vanaf elke plek. De ene keer is dat een film via een online filmdienst en de andere keer data uit een CRM-systeem of ERP-applicatie die op een beveiligde server staat.

  Deze drie drivers hebben een verbindend element: flexibiliteit. Dit wil overigens niet zeggen dat we nu opeens alles helemaal anders moeten doen. Dat kan ook niet, omdat de wereld van bedrijfssoftware niet de snelheid heeft van de mobiele sector. Dit is goed op te lossen door cloud computing in te zetten en te profiteren van een praktische cloud-aanpak. Die gaat uit van het inzetten van cloud-technologie daar waar het zorgt voor rendement en voordeel. Het is daarnaast ook belangrijk om mobiliteit te zien als een tool waarmee medewerkers hun eigen effectiviteit verbeteren op de manier die zij zelf kiezen. Dat verbetert de efficiency van de organisatie en zorgt voor betere klantenservice. En daar gaat het uiteindelijk om.

  Bron: cio.nl

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_toename_mobility_vraagt_om_flexibiliteit_17604.html
  By:
  Posted: November 5, 2013, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...