Juiste voeding bij prostaatkanker

  Biozar
  By Biozar

  Wat kan ik doen om bij prostaatkanker de juiste voeding te kiezen. Tussen prostaatkanker en voeding is nog geen wetenschappelijk bewijs geleverd. Wel blijken er een aantal trends zichtbaar te zijn die helpen om de groei van prostaatkanker te verminderen. Welke soorten voeding helpen hieraan mee is dan de vraag die vaak terug keert.

   

  Juiste voeding bij prostaatkanker

   

  Voeding in het algemeen

  Welke voeding je ook neemt in strijd tegen bv prostaatkanker of andere aandoening zorg voor een gevarieerde mix. Wij bedoelen daar mee te zeggen dat een sinaasappel in je dagelijkse eetritueel beter vervangen kan worden door dagelijks een andersoortig fruit te nemen. Of beter nog smoothies te maken van verschillende soorten fruit of groenten. Elke voeding heeft zijn pro’s en contra’s. Varieer met de samenstelling van die verschillende vormen.

  Lycopeen uit tomaat

  Al vaker hebben wij de nadruk gelegd op de werking van lycopeen, dit stofje komt vrij uit tomaten en dan met name de producten waarin tomaten verwerkt zijn en tot een soort van concentratie leidden. Goede voorbeelden hiervan zijn tomatensap en tomatenpuree. Van belang is dat er extra hoeveelheden lycopeen vrij komen als deze verwarmd worden, dus bv pasta’s met daarin tomatenpuree of pizza’s zijn de meest ideale combinatie.

  Groene thee

  Anti-oxidanten zijn een belangrijk bestanddeel van groene thee. Deze helpen bepaalde schadelijk stoffen in je lichaam te verminderen.

  Rode wijn

  Ook rode wijn is rijk aan anti-oxidanten, aan de andere kant probeer het ook te beperken tot maximaal 2 glazen per dag.

  Selenium

  In vis, lever en nieren zit een hoog gehalte aan selenium. Neem vooral ook vis met een hoog vetgehalte, bv. Zalm, makreel, paling, haring en verse tonijn.

  Granaatappel

  In dit blog lees je alles over de werkzame stof in granaatappel.

  Let hiermee op!

  -          Ben terughoudend met gewone melk

  -          Vermijd rood vlees

   Overig

  Voorkom stresssituaties. Probeer er anders mee om te gaan, ademhalingsoefeningen en yoga kunnen wonderen hierin verrichten.

  Ga meer bewegen en zoek de zon op.

  Help je immuunsysteem een handje met Biozar

  Lees ook:

   

   

   

   

  Original: http://www.biozar.nl/blog/juiste-voeding-bij-prostaatkanker/
  By: admin
  Posted: October 22, 2013, 7:41 pm

  Biozar

  Biozar

  We are distributing Biozar, it helps the human equilibrium to restore
  Business description

  Biozar is opening up new frontiers in food supplements. It is a proven product which has been developed in The Netherlands and shows dramatic results in boosting your health once taken on a regular...