Laatste dag voor de International Herald Tribune #trib

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  The International Herald Tribune bestaat sinds vandaag niet meer, althans in naam. De 'Trib' gaat verder als de International New York Times, met een nieuwe website.

  The New York Times kondigde de naamsverandering begin dit jaar aan. De krant wil het aantal digitale lezers uitbreiden. Ook moeten er meer lezers buiten de Verenigde Staten worden getrokken. De krant wordt gedrukt in een oplage van 224.000 stuks en verspreid in 135 landen.

  In de laatste editie van de papieren International Herald Tribune zat onder meer een speciale bijlage, met foto's van voorpagina's door de jaren heen. Onder meer de aankondiging van de dood van de Britse koningin Victoria en de invasie door Duitsland van Polen in 1939 komen voorbij.  Telegraaflijnen

  The International Herald Tribune werd in 1887 opgericht in Parijs, als Europese editie van de New York Herald. De krant heette toen de Paris Herald.

  Met de komst van trans-Atlantische telegraaflijnen konden Amerikanen ook in Europa op de hoogte gehouden worden van het nieuws. In Parijs kwamen in die tijd dankzij het stoomschip steeds meer Amerikanen.

  In 1967 namen The New York Times en The Washington Post de krant over en ging hij verder onder de titel The International Herald Tribune. Tien jaar geleden kwam de krant volledig in handen van The New York Times.

  De eerste vier dagen is de website van de nieuwe krant voor iedereen gratis toegankelijk.

  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/10/15/laatste-dag-voor-de-international-herald-tribune-trib
  By:
  Posted: October 15, 2013, 2:48 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...