Flexibele arbeid de norm

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  Flexibele arbeid is binnen tien jaar de norm


  De verschuiving naar meer flexwerk is onomkeerbaar. Ook voor hogere managementfuncties en in traditionele sectoren als overheid en finance verandert verhouding vast/flex in razend tempo. Dat stelt HR-afdelingen voor grote administratieve en organisatorische uitdagingen.

   

   


  Vast en flex gelijk
  De arbeidsmarkt beweegt razendsnel naar een nieuwe orde, waarbij flexwerkers net zo belangrijk zijn als werknemers met een vast contract. “Bedrijven zullen moeten nadenken over de manier waarop zij flexwerkers in alle lagen van de organisatie kunnen integreren en laten excelleren in teams. Daarbij passen niet alleen andere, modernere beloningsvormen als resultaatbeloning, maar ook investeringen in de training en opleiding van vaste èn flexibele werknemers".
  Standaardisatie

  Het is belangrijk dat HR-afdelingen weer doen waar ze goed in zijn, namelijk het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit van arbeid. Door de groeiende administratieve ballast rondom flexibele arbeid is dat vrijwel onmogelijk. Door standaardisatie van tarieven en service-overeenkomsten met leveranciers van flexwerkers kan HR zowel tijd als kosten besparen.

  Bron: P&Oactueel

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_flexibele_arbeid_de_norm_17533.html
  By:
  Posted: October 14, 2013, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...

  • NetCare
   By NetCare

   Mee eens, maar waarom zou een bedrijf willen investeren in opleiding van tijdelijke medewerkers ? De kans is dan erg groot dat die investering niet wordt terugverdiend en om die reden zal het niet worden gedaan.

   Hoe zie je dat ?