'Herstel wereldeconomie blijft zwak'

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Het Internationaal Monetair Fonds zegt dat de wereldeconomie dit jaar en volgend jaar minder zal groeien dan eerder verwacht. Het herstel blijft zwak en wordt volgens het IMF van steeds meer kanten bedreigd.

  Voor dit jaar verwacht het IMF een groei van 2,9 procent en voor volgend jaar 3,6 procent. Beide cijfers zijn 0,2 procent lager dan wat het IMF in juli raamde.

  Voor Nederland verwacht het IMF dit jaar een krimp van 1,3 procent en volgend jaar een groei van 0,3 procent. Dat is iets lager dan de 0,5 procent groei die het Centraal Planbureau voor 2014 verwacht.  Opkomende landen 

  Het IMF maakt zich vooral zorgen over opkomende landen als India en Brazilië. In Europa lijkt het dieptepunt van de eurocrisis voorbij en de Amerikaanse economie herstelt verder. Maar nu dreigt er een groeivertraging in de opkomende landen. Die profiteerden de afgelopen tijd flink van stimuleringsmaatregelen van de Fed, de Amerikaanse centrale bank.

  De Fed koopt staatsobligaties op, waardoor er veel geld vrij komt voor investeringen. Een groot deel van dat geld stroomde richting opkomende landen, maar daar dreigt nu een eind aan te komen omdat de Fed de maatregelen wil afbouwen. De opkomende landen krijgen bovendien last van de afkoeling van de Chinese economie, stelt het IMF.

  Verenigde Staten 

  Het instituut wijst verder op de politieke problemen in de VS. Het IMF gaat ervan uit dat de 'shutdown' daar niet lang zal duren en dat het schuldenplafond op tijd wordt verhoogd.

  De VS heeft tot 17 oktober de tijd om dat plafond te verhogen. Zo niet, dan kan de VS zijn schulden niet afbetalen. Als dat zou gebeuren, dan dreigt er grote schade voor de internationale economie, waarschuwt het IMF.

  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/10/08/herstel-wereldeconomie-blijft-zwak
  By:
  Posted: October 8, 2013, 6:18 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...