Kabinet en zzp’ers

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  Kabinet investeert niet in zzp’ers


  Hoewel de zelfstandigenaftrek in afgeslankte vorm blijft bestaan en de toegang tot kredieten wordt verbeterd, worden zzp’ers per saldo in hun portemonnee geraakt door de begrotingsplannen van het Kabinet voor 2014.

  "Wij missen vooral investeringen in zzp’ers", zegt FNV-Zelfstandigen-voorzitter Linde Gonggrijp in een reactie op de kabinetsplannen die op Prinsjesdag bekendgemaakt zijn. "Die zijn alleen maar voor de werknemers."
  "Men vindt dat er te veel zelfstandigen zijn en wil die ontwikkeling afremmen. En dat terwijl zzp’ers de klappen van de crisis opvangen. Het Kabinet vergeet dat de zzp’ers die zij door hun maatregelen dwingen te stoppen, straks aan moeten kloppen voor bijstand."  In plaats van de eerder genoemde 500 miljoen euro wordt er in 2015 voor 300 miljoen euro aan belastingvoordelen voor ondernemers geschrapt. Hierdoor zou er volgens het Kabinet "meer evenwicht in de belastingheffing tussen ondernemers en werknemers" komen.
  "Daarnaast worden er veel ondernemers geraakt door het stopzetten voor het lage btw-tarief in de bouw", aldus Gonggrijp. "In totaal gaat dat om zo’n 50 duizend tot 60 duizend zzp’ers." Per 1 maart wordt het tarief weer opgeschroefd van de huidige 6 naar 21 procent.
  Over de zelfstandigenaftrek was onduidelijkheid ontstaan, omdat eerst werd aangekondigd dat de aftrek in zijn geheel zou verdwijnen. Later dook het gerucht op dat de zelfstandigenaftrek zou blijven bestaan, maar dat er wel een bezuiniging op plaatsvinden.
  Financieel geraakt

  "Het Kabinet grijpt in in de zelfstandigenaftrek om zodoende over de rug van het ondernemerschap extra bezuinigingen te realiseren. Daarmee dreigt een grote groep ondernemers financieel te worden geraakt, waaronder de ruim 750.000 zzp’ers", aldus beleidsmedewerker Marieke Lips van PZO.
  "Terwijl Nederland het juist in deze tijd moet hebben van het ondernemerschap. Korten op ondernemersfaciliteiten is daarom geen keuze voor groei van de economie maar voor krimp", vindt Lips.

  "Wij moeten aan de bel blijven trekken bij politiek Den Haag ondanks dat wij er ook op moeten kunnen vertrouwen dat de soep niet zo heet gegeten zal worden binnen het Haagse en men het ondernemerschap serieus neemt. Tornen aan de zelfstandigenaftrek zal zzp’ers in deze tijden van crisis hard raken", aldus PZO.

  Bron: NUzakelijk

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_kabinet_en_zzp_ers_17500.html
  By:
  Posted: October 2, 2013, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...