QS World University Rankings 2013: 6 Nederlandse universiteiten in top 100 wereldwijd

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Bovenaan staan we niet, maar zes Nederlandse universiteiten staan wel in de top 100 van universiteiten wereldwijd: de QS World University Rankings 2013. Die lijst is vandaag gepubliceerd.

  Van de Nederlandse universiteiten wordt de Universiteit van Amsterdam het hoogst aangeschreven: die staat op de 58ste plaats. Daarna volgen Universiteit Leiden (74), Universiteit Utrecht (81) en de Erasmusuniversiteit Rotterdam (92). Op de 95ste plaats komt de TU Delft, gevolgd door de Rijksuniversiteit Groningen op 97.

  Ten opzichte van vorig jaar zijn ze allemaal gestegen in de lijst, behalve Universiteit Leiden, die één plaats is gezakt. De UvA stond vorig jaar op nummer 62, ook toen de hoogst aangeschreven Nederlandse universiteit.  MIT

  De beste universiteit van de wereld op dit moment is de Massachusetts Institute of Technology. Die stond vorig jaar ook al bovenaan. Op nummer 2 en 3 staan de Amerikaanse Harvard University en de University of Cambridge in Engeland, die hebben ten opzichte van 2012 van plek gewisseld. De hele top 10 bestaat uit Amerikaanse en Britse universiteiten. Ook Zwitserland en Canada scoren hoog met beiden twee universiteiten in de wereldwijde top 20.

  De Ecole normale supérieure in Paris staat op plek 28, de Universiteit van Kopenhagen op 45, en Duitslands beste universiteit staat op nummer 50, dat is de Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg. Op nummer 77 staat de Katholieke Universiteit Leuven.

  QS houdt sinds 2004 bij welke universiteiten wereldwijd het beste scoren. Jaarlijks maken ze een lijst met de beste 600 universiteiten. Ze kijken daarbij naar vier categorieën: research, onderwijs, de banenkans en 'internationalisatie'.


  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/09/10/qs-world-university-rankings-2013-6-nederlandse-universiteiten-in-top-100-wereldwijd
  By:
  Posted: September 10, 2013, 12:22 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...