Mobiele beveiliging

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  Vijf trends in mobiele beveiliging


  Risico
  Byod zorgt voor een flinke uitdaging voor bedrijven op het gebied van mobiele security. Smartphones worden steeds slimmer en zijn geweldige zakelijke tools, maar vormen ook een substantieel risico.
  Device management
  Om aan regulator en company policies en compliancy te voldoen is mobile device management (MDM) zeer belangrijk geworden, bijvoorbeeld versleuteling van data op mobiele devices en een pincode voor toegang tot het device. Daarnaast stellen de gebruikers hogere eisen aan hun het beheer van hun device, omdat ze deze ook vaak privé gebruiken. Er zijn dan ook steeds meer bedrijven kiezen voor een mobile device managementoplossing die meerder platformen ondersteunt en onderscheid maakt tussen privédata en bedrijfsdata.
  Verificatie
  Waar we vroeger zelf virussoftware op onze computer installeerden, is nu de norm dat providers de netwerken voor ons veilig maken en houden. Providers en andere partijen moeten reageren op de toenemende malware voor mobiele apparaten. Een manier waarop dat nu gebeurt, is door het inbouwen van extra stappen in het verificatieproces. We zullen vaker zien dat, naast een inlognaam en wachtwoord, bijvoorbeeld ook een token of via sms verstuurde code noodzakelijk is om toegang te krijgen.
  Company Apps Stores
  De belangrijkste zorg bij mobiele beveiliging is op dit moment dat het voor een gebruiker niet mogelijk is te controleren met welke server een app een verbinding maakt. Bij het installeren van een app, moet de gebruiker blindvaren op de AppStore voor controle op de auteur van de app. De gebruiker kan dit zelf niet controleren. Mede hierdoor is de opkomst van het veilig aanbieden van mobiele applicaties aan mobiele devices vanuit een eigen bedrijfs-app-store, de zogenoemde Company App Stores, een belangrijke trend voor 2013.
  Toename Malware
  Het Android-besturingssysteem wordt het meeste aangevallen door malware en dit zal volgens de experts alleen maar toenemen dit jaar. Mobiele apparaten moeten dus echt worden beveiligd, want er staat ontzettend veel zakelijke en privé-informatie op, waarvan je niet wilt dat die in verkeerde handen valt. Dit is iets dat vanuit de organisatie moet worden geregeld en niet moet worden overgelaten aan de individuele gebruikers.
  Nep-hotspots

  Kabel en Telelecompartijen zijn op dit moment hun hotspots aan het uitbreiden naast de bestaande hotspots. Deze trend maakt de internetbeschikbaarheid en gebruiksmogelijkheden van het mobiele internetverkeer intensiever. Het probleem voor gebruikers is echter de toename van nep-hotspots. Nep-hotspots zijn nauwelijks te onderscheiden van integer aangeboden hotspots.

  Mobiele apparaten zijn heel kwetsbaar omdat ze continu connectie met open wifi-netwerken zoeken. Het is kinderlijk eenvoudig voor een hacker om een ‘T-Mobile’ of ‘KPN’ hotspot aan te bieden en alle data-interactie waar te nemen, met een beetje moeite zelfs beveiligde https verbindingen.

  Bron: Computable

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_mobiele_beveiliging_17122.html
  By:
  Posted: August 6, 2013, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...