Een gezond hart

  Biozar
  By Biozar
  gezond hart

  gezond hart

  Een gezond hart willen we allemaal, maar we moeten het ook gezond houden! Hart- en vaatziekten is een van de meest voorkomende doodsoorzaken in Nederland. Bijna 1 op de 3 mensen sterft aan deze kwaal. Maar wat kunnen we nu zelf doen om een gezond hart te behouden? Biozar geeft je 10 simpele tips voor een leven met een gezond hart.

  • Tip 1 – Gebruik volle granen in plaats van geraffineerde granen.

  Al sinds honderden jaren worden granen geraffineerd, gepolijst, geslepen en gezeefd om ze op die manier makkelijker te kunnen verteren, sneller te koken en makkelijker te kauwen te maken. Op deze manier leveren de granen ook meer energie en hoef je er dus minder van te eten om aan je energiebehoefte te voldoen. Tegenwoordig is dit juist een probleem aan het worden. Niet alleen gaan bij het raffineren veel belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen verloren. Volle graanproducten (brood, pasta, rijst en andere graanproducten waarin de volledige graankorrel verwerkt is) helpen zoals bekend de darmtransit regelen. Maar dat is niet alles. Volle granen helpen ook hart- en vaataandoeningen en zelfs bepaalde kankers voorkomen.

  • Tip 2 – Eet vette vis

  Vette vis zoals bijvoorbeeld zalm en tonijn bevat veel omega-3 vetzuren.  Een voedingspatroon verrijkt met omega-3-vetzuren kan herhaling van ernstige gevallen van hart- en vaatziekten bij de totale groep van hartpatiënten niet voorkomen. Echter, bij hartpatiënten met diabetes bleek de extra inname van visvetzuren het risico op dodelijke hartinfarcten met 50 procent te verminderen. Deze patiënten hadden ook minder last van ernstige hartritmestoornissen. Bij vrouwelijke hartpatiënten die extra van het plantaardige vetzuur alfa-linoleenzuur kregen, was de kans op ernstige hart- en vaatziekten met een kwart verlaagd. Alfa-linoleenzuur reduceerde ook het risico op ernstige hartritmestoornissen bij de hartpatiënten met diabetes.

  • Tip 3 – Hou je cholesterol onder controle.

  Een hoog cholesterol kan verstrekkende gevolgen hebben, zoals hart- en vaatziekten. Een verhoogd cholesterolgehalte versnelt het dichtslibben van de slagaderen, waardoor slagaderverkalking op kan treden. Laat je daarom jaarlijks testen hierop. En beperk voedsel met verzadigde vetten.

  • Tip 4 – Beperk het eten van vlees

  Let goed op wat voor vlees je eet. In rood vlees zit verhoogd aantal verzadigde vetten en cholesterol. In gerookt vlees zitten ongezonde toevoegingen zoals onder andere zout, die bloeddruk verhogen. Sla af en toe een dagje over met vlees eten en gebruik wat vaker kip. Een standaard portie vlees is ongeveer 85 gram of ter grootte van een stok kaarten.

  • Tip 5 – Beweeg

  Door minimaal 30 minuten per dag te bewegen houdt je je hart en bloedvaten in conditie en verlaag je je bloeddruk. Door te bewegen ga je je fitter, gezonder en vitaler voelen. Naast dat het goed voor je hart en bloedvaten is stimuleert bewegen ook de spijsvertering, gaat het botontkalking tegen en heeft het een gunstig effect op suikerziekte.

  • Tip 6 – Weet wat je koopt!

  Lees altijd even het voedseletiket van de producten die je koopt. Probeer hierbij producten te vermijden met een hoog gehalte van verzadigde vetten, natrium of calorieën.

  • Tip 7 – Let op met Diabetes

  Diabetes gaat samen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Diabetespatiënten hebben 2 tot 4 maal zoveel risico dan gemiddelde personen op hart- en vaatziekten. Probeer diabetes te voorkomen door genoeg te bewegen, geen overgewicht te hebben en ongezonde koolhydraten (koolhydraten die rijk zijn aan calorieën en arm aan voedingsstoffen en vezels zijn) te vermijden.

  • Tip 8 – Rustig aan met suiker

  Ons lichaam heeft geen suiker nodig om goed te functioneren. Dus matig het suikergebruik. Geadviseerd word om ongeveer 50 g toegevoegde suiker per dag te gebruiken. Dat zijn ongeveer 8 à 9 suikerklontjes, 2 wafels, 2 gesuikerde desserts op basis van melk of 50 cl Cola. Je kunt de suiker ook vervangen met biologische en 100% natuurlijke zoetstoffen.

  • Tip 9 – Let op met zout

  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout wordt ruimschoots gedekt door de voedingsmiddelen die je inneemt. Het is dus onnodig om nog eens extra zout aan je eten toe te voegen. Overmatig zoutgebruik kan de kans op hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten en osteoporose verhogen. Probeer tafelzout te vermijden. Gebruik daarvoor liever zeezout.

  • Tip 10 – Eet fruit, groenten en vetarme zuivelproducten

  Eigenlijk is het wel zo vanzelfsprekend. Maar door voldoende fruit, groenten en vetarme zuivelproducten dragen bij voor een gezond lijf. Aanbevolen hoeveelheden voor vers fruit is 2 stuks per dag, voor verse groente 2 ons en zuivel ongeveer een halve liter.

  Je gezond en fit voelen begint toch met een verstandig en uitgebalanceerd eetpatroon. Gebruik daarom altijd verse ingrediënten. Biozar geeft je graag tips voor een gezonde levensstijl. Tevens helpt Biozar je immuunsysteem in balans te brengen door slechts een paar ml. per dag!

   

   

   

   
  Original: http://www.biozar.nl/blog/een-gezond-hart/
  By: admin
  Posted: May 14, 2013, 5:25 pm

  Biozar

  Biozar

  We are distributing Biozar, it helps the human equilibrium to restore
  Business description

  Biozar is opening up new frontiers in food supplements. It is a proven product which has been developed in The Netherlands and shows dramatic results in boosting your health once taken on a regular...