Vraag naar ict’ers groeit

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  Vraag naar ict’ers groeit gestaag


  Groei
  De vraag naar ict’ers is in de afgelopen twee jaar gestaag gegroeid. In het tweede kwartaal van 2013 groeide het aantal vacatures voor ict’ers met 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Toen constateerden de onderzoekers een groei van 10 procent.
  IT
  De ict-sector doet het daarmee binnen de Nederlandse arbeidsmarkt bijzonder goed. Sectoren waarin zich een aanhoudende krimp van het vacature-aanbod voordoet zijn de verpleging, inkoopfuncties en technische beroepen (anders dan ict).
  Internationaal

  In het eerste kwartaal steeg het aantal vacatures voor ict’ers in Nederland met 8 procent ten opzichte van het vierde kwartaal in 2012. De ict-sector is in Nederland goed voor 12 procent van alle vacatures. Ict'ers zijn daarmee het meest gevraagd, gevolgd door administratieve en financiële krachten.

  Veel sterker was de groei in ict-vacatures in Frankrijk, met een toename van 21 procent. Daar hebben ict-functies een aandeel van 15 procent op het totaal. In Duitsland liep het aantal ict-vacatures terug met 9 procent. Toch is de ict-sector er nog goed voor 17 procent van alle vacatures. Ook in Zwitserland werden ict’ers iets minder gevraagd dan in het vierde kwartaal van 2012. De daling bedroeg 3 procent.

  Bron: Computable

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_vraag_naar_ict_ers_groeit_17082.html
  By:
  Posted: July 30, 2013, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...