Boven het maaiveld uit

  Eqeep BV
  By Eqeep BV

  Laten we ons hoofd eens boven het maaiveld uitsteken


  Bescheiden?
  Veel mensen zijn nogal bescheiden over de dingen waar ze goed in zijn. Daar praten we niet over! Sterker nog: niet alleen het praten over, maar ook het voor jezelf erkennen van je kwaliteiten is iets dat we niet makkelijk doen. Want we zijn nu eenmaal Nederlanders en als je dan normaal doet dan doe je al gek genoeg, nietwaar?

   


  Passie

  We steken ons hoofd niet boven het maaiveld uit! Want dan loop je het risico dat-ie eraf gaat. Als jij de enige bent die er met kop en schouders bovenuit steekt, ben je wel erg kwetsbaar. Dus zorgen we zo met elkaar dat iedereen ongeveer op dezelfde hoogte zit. Zo houden we elkaar mooi op de vlakte en zorgen er collectief voor dat we geen risico's hoeven aan te gaan. En dat is wel zo veilig, want als onderdeel van de massa zal je niet zo snel iets gebeuren. Maar die veiligheid heeft een hoge prijs!

  De consequentie is dat passie en bevlogenheid in de kiem gesmoord worden. Passie en bevlogenheid leveren je geluksgevoel op en worden gevoed door het doen van dingen waar je goed in bent. Het inperken hiervan gaat niet alleen ten koste van individueel geluk, maar vele wetenschappelijke onderzoeken geven aan dat dit ook ten koste gaat van de resultaten in het werk.


  Kernkwaliteiten

  Het meeste effect in geluk en resultaat bereik je door te werken met je Kernkwaliteiten.

  Wat tips?

  1. Ken je Kernkwaliteiten nog niet? Ontdek ze dan. Kijk naar je hobby's, waarvoor mensen bij je aankloppen en vraag mensen in je omgeving wat ze nu ‘typisch jou' vinden.

  2. Gebruik een van je Kernkwaliteiten in de eerstvolgende vergadering of andere doorgaans ‘suffe' activiteit op je werk. Stel dat je goed bent in het maken van contact met mensen, maak dan eens contact met iemand bij wie je dat anders niet zo snel doet. Of geef je eerlijke mening over een kwestie als oprechtheid jou onderscheidend maakt.

  3. Kijk ook eens naar anderen en zie wat hen bijzonder maakt. Als je in iedereen iets onderscheidends kunt zien, is het minder eng om zelf ook speciaal te zijn en ontdek je de lol van diversiteit.

  4. Ervaar wat het met jou doet, wat het doet met de mensen om je heen en welke impact het heeft op die suffe vergadering.

  Bron: De Zaak

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_boven_het_maaiveld_uit_17059.html
  By:
  Posted: July 26, 2013, 12:00 am

  Eqeep BV

  Eqeep BV

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...